Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.
Домашна електроцентрала
velko:
Ок.krasias,благодаря !Диспечера и акум.са под едно сълбище в къщата защото там е таблото на евн и температурата в голям студ ще е под нула и трябва да мисля нещо... 8)
valex:
velko
Затваряш акумулаторите и диспечера в изолирана кутия. Купуваш най-евтината духалка и я нагласяш да духа на 0 градуса, пъхаш я вътре и си готов.
Друг е въпроса лятото - трябва да си има някаква конвекция за охлаждане.
krasias:
valex, идеята ти не е добра, първо диспечера трябва да се охлажда дори и през зимата и не може просто така да го затвориш в кутия. Още повече да го затвориш заедно с акумулатори, това никога не бих го направил. Акумулаторите при заряд отделят киселинни пари и това ще окисли и скапе цялата електроника на диспечера.
velko:
valex ..благодарско за идеята..като начало ще сложа акум.в кутия от фибран един термометър и ако стане голям студ им пускам един стар сушоар 250вата....
Аtos:
velko...и тази идея е малко ялова. Прилича на "руска далавера"- краде се кашон водка, продава се и...се изпиват парите ;D
Тези 250 вата на сушоара ще ти "изядат" енергията от два панела!
Ако помещението е в къщата, изолирай го добре, да не е "ветрилник", тя температурата няма да е минусова чак. Вече ако говориш за някаква "барачка" на двора - друга работа, за там нямам идея...
Провери в спецификацията на диспечера, мисля, че всички имат работен диапазон от около -20/30 до + 50 някъде.
И на акумулаторите нищо няма да им стане (иначе автомобилите нямаше да палят зимата), само малко си променят характеристиките.
--- Цитат на: sasma в Октомври 19, 2016, 10:19:24 pm ---Тука малко не ми е ясно как мога да разбера на колко волта колко ампера трябва да имам за да имам 1кв/ч на 220волта
--- Край на цитат ---
sasma, 1 кв/ч си е толкова, без значение чрез какво напрежение го консумираш. Май въпросът ти не е правилно зададен? Законът на Ом ти дава пропорцията между ток, напрежение и мощност, ако това питаш.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия