Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.
Домашна електроцентрала
velko:
Krasias хареса ми електромобил ситроен берлинго 25А 60v.Сега пестим парички ...Това не по тема Дец.но споделям че ми хареса с него да ходя на работа..Тогава ще сложа още четири панела -20А . ???Хубав ден... :P
velko:
Krasias днес има слънце цял ден и дец. си работи перфектно с 1kw панели... 8)
Ако заварявам с електрожен стойката и панелите не са свалени има ли опасност да ги повредя?
velko:
Krasias.,Замислих се за следния модел Дец:Минавам на :48в.МРРТ-Диспечер.Панели 6бр*200w свързани по 2*44v-88v.и 4 бр.акумулатори...Това е по добър Дец ,спрямо 24 v.загубите са 50%..Какво е мнението ти? 8) :-\
velko:
Имам следното предложение:2,4kw.Mppt.който обаче усвоява 1kw.мощност от панели.48v.И още 0.8kw.48v.Mppt.така двата диспечера работят с една акумулаторна група...и имам два кръга -един 2.4 и един 0.8.kw.
sasma:
Здравейте,
да драсна и аз нещо и да опиша до каде съм го докарал (ще сложа и снимки в неделя, че работя и се прибирам на тъмно).
Диспечер вече си имам 5kva 4000w 48v pure sine wave off grid solar inverter MPPT 80A charger
4 панела 245W от които само 3 съм вързал защото ELPUNTO беше казал, че този тип Диспечери се взъзвали по 3 на верига (предтои да си купя най-малко 2 за да станат поне 6 ако се зарибя може и да станат 9
Купих си кабели 25 мм и съм вързал и панелите и акумулатори с този кабел (от панелите до Диспечера има 10-15 метра и от акумулаторите до Диспечера 5 метра)
Неделя 20.11.2016 монтирах панелите опънах кабелите пробно да проиверя дали всичко е наред с Диспечера (не успях да го вържа към енергото предстои това да го направя тази Неделя) чак към 16 чеса успях да пусна Диспечера и всичко тръгна по книга но цял ден нямаше слънце и даваше нищожни резултати и реших да проверя утре на обяд. Тоест днес се пробрах да обядвам и да видя какви резултати дава, но уви пак цял ден няма слунце и даре ръмеше малко и резултатите пак бяха ниски едвам с 2 ампера зареждаше акумулаторите. Дали е нормално вие ще кажете защото съм начинаещ и нямам опит в това.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия