Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.
Домашна електроцентрала
sasma:
--- Цитат на: coke2k в Декември 01, 2016, 08:07:08 pm ---Баланс за олово 2 варианта .
1 шунт - компромисен вариант .. балансира само на заряд.
2 капацитет - най доброто.. балансира заряд и разряд.
--- Край на цитат ---
Къде се продават, на каква цена и как се връзват?
Може ли да се ползва акумулатори с различни Ah?
krasias:
Sasma, не ти трябва балансер ако акумулаторите са ти изправни, при твоя диспечер зарядните токове са много големи до 80А. Засега панелите са ти малко и диспечера не може да подаде такива токове на акумулаторите, но когато добавиш още панели ще започне да подава и по големи токове. Много пъти съм наблюдавал как диспечера подава 2,5kW на акумулаторите като съм ограничил подавания ток до 54А. При разряд ако капацитета на акумулаторите е голям токовете достигат и до 100А. Пак ти казвам купи си хубави акумулатори, иначе пак ще стигнеш до това положение но междувременно ще похабиш доста излишни пари и нерви. Акумулаторите трябва да са с еднакъв капацитет.
coke2k:
. за изтриване
coke2k:
Не е така! Никога при никакви обстоятелства не се случва акумулаторите да са еднакви. Даже и да ги вземеш няколко еднакви от конвейра един след друг пак няма да са еднакви. Това го знаят всички производители на UPS и за това не предлагат решения за баланс. За да се налага да си купуващ батерии в последствие. Даже в една 12 волтова батерия самите клетки не са балансирани и за това някой хора с един акумулатор на елхим искра карат 10 години а други не могат и един сезон. Така че въпроса с баланса на батериите е повече от 80 процента важен за живота на батериите, добре балансирани батерии могат да живеят поне 4 пъти повече или да речем че стигат заводските си параметри на DOD 20 и реално държат на по 500 - 1000 цикъла заряд разряд. Ама ваша работа.....
velko:
:-*Някой акумулатори за нищо не стават..Според мен зарадния контролер на диспечера или на колата е вид балансер.Със един акумулатор монбат едвам изкарах гаранцията а със един немски молл вече 4 години нямам грижи.
Sasma,ако имаш въможност взимай добри акумулатори..
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия