Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.

Домашна електроцентрала

<< < (96/211) > >>

ELPUNTO:
PyroVeso OK забележките и разсъжденията ти са точни.

Вече сме в зимния период.Падна първия сняг.  :(
Резултатът е, че 4 дена ДЕЦ не работи защото ФВ панели бяха затрупани от снега.
Въпреки че на 30 ноември и на 2 декември имаше слънце, то не можа да разтопи изцяло снега
върху ФВ панели. Снегът се свлече и замръзна в долната част на панелите.Въпреки че повече от 2/3
от панелите бяха открити, те не произвеждаха ток.

Наложи се днес, събота 03. дек.  да лазя по заснежения покрив и за около 2 часа разчистих снега.  :(
ДЕЦ веднага заработи на МАХ . . . беше хубав слънчев ден . . .

Не можах да монтирам система за размразяване на ФВ панели и тази зима ще се наложи да повтарям
"алпинисткото" упражнение за разчистване по заснежения покрив.   >:(
Опасно и неприятно . . . брр .р . р . р    :(

Измина една година от както ДЕЦ работи с Диспечера.
На 27. 11. 2015 г. монтирах Диспечера и акумулаторите и моята централка ДЕЦ започна да произвежда "слънчев ток" и да захранва къщата.
През тази година НЯМАМ аварийно спиране на тока дори за минута !!!
Разбира се аз спирах тока когато подменях акумулаторите, когато монтирах контролния електромер или
правих някакви експерименти.

Ще направя равносметка колко ток е произведен от ДЕЦ и дали потреблението от мрежата е намаляло
и с колко в началото на 2017 г. да сме живи и здрави . . .
Вече мога уверено да кажа, че ДЕЦ работи надежно, без прекъсвания и повреди през всички сезони.
Не съм правил някаква поддръжка или обслужване на ДЕЦ, тя работи чисто и тихо, произвежда ток и
захранва къщата.     

Пожелавам на всяко българско домакинство да има своя ДЕЦ, или ВятЕЦ или ВнЕЦ !

lpoik:
Едно голямо БРАВО на ELPUNTO Само мога да ти завиждам на това което си постигнал(в добрия смисъл на думата) Аз ще си остана само с мечтите.Благодаря.

ELPUNTO:
Utilities Are Losing the Battle Against Solar Energy
Електроразпределителните компании губят битката срещу слънчевата енергия

Това е статия в YAHOO, според авторите в няколко от най - слънчевите щати в САЩ, Флорида и Невада
ЕРП - тата се опитват със законодателни средства да спрат използването на покривни ДЕЦ.  :o
ЕРП са опитали да проведат референдум, с който да се ограничи използването на покривни ДЕЦ.
Референдума показва, че избирателите гласуват в полза на ДЕЦ.

ЕРП са опитали да прокарат законодателни ограничения за ДЕЦ, соларните компании завеждат дело и
ограниченията са отхвърлени . . .   :o
Изобщо води се люта битка от страна на ЕРП в САЩ срещу покривни ДЕЦ . . .

Но тази в битка изглежда, че победители ще са соларните компании и покривните ДЕЦ.
Според авторите в САЩ вече 1 000 000 домакинства имат ДЕЦ.След битката с ЕРП се очаква броят им
рязко да нарастне.

В близко бъдеще домакинствата с ДЕЦ, ще се снабдят със системи от типа на Power Wall Battery.
А в по далечно бъдеще със системи Energy storage.
Това ще направи домакинствата енергийно независими от ЕРП и домакинствата просто ще дръпнат шалтера за ужас на ЕРП.

Такива работи стават в САЩ . . . за щастие в БГ нямаме тези проблеми . . .  ;D

ppipilica:
Абе за сега няма ама я чети за Испания че имат данък слънце
http://www.renewableenergyworld.com/articles/2015/10/spain-approves-sun-tax-discriminates-against-solar-pv.html
Тва тия гадове нямат наяждане, знаем за кои гадове става дума, все ще измислят как да ни сапунисат.
Ми проучвах пак и установих че за моята консумация е много не рентабилно да влагам пари за подобна система, едва ли ще може да се изплати, че и да съм на далавера от слънцето.

PyroVeso:
ppipilica, то не става въпрос за "далавера", а за НЕЗАВИСИМОСТ, т.е. за това, че утре не могат да ти удвоят или утроят цената на тока както на тях им скимне, или пък да ти "надпишат" сметката за месеца, според това, което са си наумили да "спечелят" от клиентите си...
Или пък като видят, че си си купил електромобил, и да започнат да те ебават с цената на тока, като вече ти го водят "полу-промишлен", понеже го използваш не само за битови, ами и за транспортни цели...
За такива потенциални ебавки и гомявки става въпрос.

Тези ЕРП-та отдавна не изпълняват обществената функция, заради която са създадени, а са се превърнали в обирджии, опресори и "трета власт", чиято цел е да дои икономически гражданите.
За 15 години сметките на домакинството ми за ток са се увеличили 3 пъти. В същото време консумацията е паднала около 2 пъти (1,8) заради светодиодни, икономични лампи и т.н. Т.е. имаме около 6 пъти поскъпване. Същевременно приходите ми не са се вдигнали с повече от 50-70%, въпреки инфлации/дефлации и т.н. Та смятай за какво говорим. 3 пъти поскъпване си го има отвсякъде. И защо? Защото смениха медните кабели от бай-тошово време с алуминиеви (които струват около 8 пъти по-евтино), а разликата си я прибраха. Иначе качеството на услугата не се е подобрила грам... Освен че вдигнаха напрежението от 220 на 230V, така че крайните консуматори по веригата да получават все пак малко повече от 180V...

Я си спретни там 10-ина FV панела в двора, и без тракинг-состема, само с променлив ъгъл "зимно" - "лятно", пък нека ти е лошо...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия