Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.

Домашна електроцентрала

<< < (99/211) > >>

ppipilica:
Да хубаво имаш някаква независимост от енергото ма на каква цена, пък и много са малко хората с такива централки че да им направи впечатление. Е аз примерно имам UPS на помпите за парно и имам бензинов генератор ако има по-голяма авария по трасето и няма ток, ся за час два без ток малко романтика на свещи е хубаво нещо.

PyroVeso:
dymelsoft, има решение на въпроса, и то се нарича йонистори!
Бях го замислил за системата на ELPUNTO, водих преговори с китайски производители даже, но животът е непредвидим тетър и плануваните разходи заминаха към по-спешно нуждаещи се хора...
Та супер-кондензаторите имат живот няколко милиона цикъла заряд-разряд, много по-"пъргави" са от акумулаторите, не се влияят от околната температура и т.н. Могат да се направят големи батерии на 12V. Контрол върху волтажа на всеки един кондензатор. При това - не излиза много по-скъпо от един бач хубави оловни акумулатори!
Та който е планувал да си прави ДЕЦ - да мисли в тази насока. При интерес, мога да разровя кореспонденцията си отпреди година-година и половина. Сигурно нещата са дръпнали в още по-положителна посока (и като цени, и като качество).

ppipilica,  "цената" ти я сметна dymelsoft - 7 години предплатено електричество. Да не говорим, че през тези 7 години ще има поне 2-3 поскъпвания на тока, демек сумарно годините могат да излязат и 5, че и по-малко... Но след това и 10 пъти да вдигнат цената на тока - на теб не ти пука. Но виж, ако вдигнат рязко цената, и всички се юрнат да си правят ДЕЦ-ове, тогава и цената на консумативите ще се вдигне рязко, поради повишеното търсене. Следователно - сега е момента! Който има условия (двор, покрив, фин. средства) - да действа!

mzk:

--- Цитат на: PyroVeso в Декември 06, 2016, 08:40:48 am ---dymelsoft, има решение на въпроса, и то се нарича йонистори!
При това - не излиза много по-скъпо от един бач хубави оловни акумулатори!
Та който е планувал да си прави ДЕЦ - да мисли в тази насока. При интерес, мога да разровя кореспонденцията

--- Край на цитат ---

А може ли да пуснеш една примерна сметка? Остави баланса на заряда и конверторите настрана.

krasias:
Veiko, ъгъла на панелите за лятно време е 30 градуса, това е съобразено с това че при 45 градуса не се произвежда повече ток но панелите се загряват повече от слънцето, а това намалява произведената енергия от панелите. За зимно време ъгъла е около 60 градуса, това зависи и от географската ширина, най добре е да настроиш панелите при слънчево време така че да отдават максимална мощност. Малко ще си поиграеш докато намериш ъгъла но после си отбелязваш там където работят най добре и занапред ще знаеш точно къде да ги позиционираш.

krasias:
PyroVeso, аз се подготвям сам да си правя оловните акумулатори, не е трудно да се изработят качествено и в домашни условия. А след като намалее капацитета им ще мога да ги рециклирам. Що се отнася до йонисторите за мен ще е удоволствие да разбера мнението ти като най добър химик във форума, относно това можем ли да си направим сами качествени йонистори.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия