Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.
Домашна електроцентрала
velko:
Krasias,аз съм на финала .. ;)Имам един въпрос?В момента имам 4 акумулатора по 100ач.И входящо на МррТ -диспечера U-oт PV-60-88V.18A.При този инвертор не мога да обработя повече от 1kw.панели.защото максималния ток - 18А.
Може ли един ден ако реша да добавя още един стринг 88V.5A.към същата акум.група.да речем с някакъв мРрТ контролер за по добър заряд, и евентуално консумация?
krasias:
Velko, да трябва да стане това с допълнителния стринг и контролер. На сайта на enerjy flow дават информация относно твоя диспечер, пише че може да работи с 6 панела по 250Wp което е 1,5kW. А и 18А по 88V е 1584W, може спокойно да сложиш 1,5kW панели.
sasma:
Днеска монтирах още панели общо станаха 9. Три поли кристални на 240W и шест монокристални на 245W, но нямах и 1000W произведени от тях, стигна до 850W отначало към 14 чеса и после падна на около 500. Изгледа ми много малко за 9 панела :( . Не съм запоил буксите с кабела за панелите да не би да има значение и това защото много се затрудних да монтирам буксите на кабел 25мм.
krasias:
Sasma, към кабела 25mm2 запояваш PV кабел за соларни панели 6mm2, и на този кабел 6mm2 поставяш букса. Сега не знам какви са ти панелите на тях би трябвало да си има запоени кабели с букси, дай информация за панелите, напрежение на отворена верига, напрежение при пълна мощност, стари ли са, нови ли са какво производство са. Като питаш поне се научи да даваш повече информация за да получиш отговор.
dmitarp:
Вероятно проблема е в ъгъла на панелите спрямо слънцето, колкото е по близо до 90 градуса толкова по добре през зимата, през лятото е малко по различно. Височината на слънцето за този ден за България в 14 часа е горе долу 25 градуса, така че ъгълът на панелите спрямо хоризонта трябва да е 65 градуса за максимален добив, и това при условие че панелите гледат точно на юг.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия