Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.

Домашна електроцентрала

<< < (103/211) > >>

ELPUNTO:
sasma така е, числото на тази настройка определя до какво напрежение се разреждат акумулаторите,
след което Диспечера превключва и черпи захранване от мрежата.

В същност настройките за акумулаторите са две :

1. back to grid voltaje  . . . . . . .  напрежение до което се разреждат акум. и захранването се поема от мрежата
2. back to discharge voltage . . .  напрежение до което се зареждат акум. и захранването се поема от пакета   
    батерии

При мен има 4 бр. х 12 V = 48 V  . . . . . . напрежение на пакета батерии

През лятото двете настройки бяха следните :

1. back to grid voltaje  . . . . . . .  46 V
2. back to discharge voltage . . .   52 V

През зимата настройките са :

1. back to grid voltaje  . . . . . . .  47 V
2. back to discharge voltage . . .   53 V

По моя преценка вдигнах с 1 V напреженията, защото от ниските температури батериите губят капацитет
без да се черпи ток от тях. Мисля, че така щадя батериите и удължавам живота им.
Разбира се, губя част от тока на батерите.

sasma регулирай твоите настройки СПРЯМО ТВОЯ ПАКЕТ БАТЕРИИ, или колкото броя акумулатори имаш,
при мен са 4 броя, при теб ???     ???     ???     ???

sasma:
Преди експериментирах с няколко видове акумулатори и с нисък капацитет на Ah, но лека полека почнах да инвестирам на нови акумулатори и вече си имам 2 нови акумулатора на 95Ah тягови,  един стартерен на 140Ah (от трактора - зимата не се кара) и 2 акумулатора по 60Аh от кола вързани на едно като един акумулатор за да не надвишава 48 волата за Диспечера. След като залезе слънцето не издържат много акумулаторите не знам защо, но като гледам волтажа на акумулаторите е над 48 волта не мога да си обесня защо е преминал към енергото. Сутринта като погледна волтажа е паднал до 44 волта, от старите акумулатори 60Аh има които пада доста даже не може да захранва и крушка от кола ( най вероятно има мъртва клетка) възможно е от това бързо да пада волтажа и Диспечера да превключва към енергото. Жена ми позволи само един акумулатор на месец мога да си купя надявам се другия месец като си купя и още един акумулатор нещата да се пооправят.
 ;) ;) ;) ;)   

velko:
Sasma .при мен е така:със акумулатори втора употреба 4*100ач.48v.вечер изкарват до 90 min.след залез което е ок.Сутрин ако има слънце до 10.30.зарежда и минава на панели. 😏.Иначе при слънце издържа до вечерта без да включва мрежа..Аз няма жена и си взех 4 акумулатора..😅

juliang:
Идеята да се връзват последователно акумулатори с различни капацитети е лоша... Най-малкия ще клекне първо и това първо ще намали напрежението на групата, второ при продължаваща употреба ще го убие...

sasma:
Има ли начин да разбера колко KW ми е спестил на месец или да ден моя ДЕЦ, тоест колко KW ми е направил панелите за месец за да мога да сметка колко лв ми е спестил централата.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия