Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.

Домашна електроцентрала

<< < (114/211) > >>

h2motor:
atos - наистина енергомафия за съжаление. В България по български проекти и изпълнение са строени невороятни за времето си водноелектрически съоръжения - без аналог. Тези машини са проектирани от хора които много разбират от ток, направо да го технически гении в тази област. Тези хора не са между нас вече, но те имат ученици които работят и в момента в енергетиката. Очаквах онази зима с проблемите със сметките те да се обадят и да се чуе нещо по въпроса за синхронизацията и какво се е случвало. Нищо..учениците на онези хора работят за мафията и като се има впредвид че са много добре подковани със знания е ясно какво могат да направят.

plcsoft:

--- Цитат на: h2motor в Януари 21, 2017, 03:01:05 am ---Тези хора не са между нас вече, но те имат ученици които работят и в момента в енергетиката. Очаквах онази зима с проблемите със сметките те да се обадят и да се чуе нещо по въпроса за синхронизацията и какво се е случвало. Нищо..учениците на онези хора работят за мафията и като се има впредвид че са много добре подковани със знания е ясно какво могат да направят.

--- Край на цитат ---

Не знам дали го осъзнавате, но тези хора са дълбоко приспани вече. Всеки под пласта "грижи" за собственото си "благополучие". Тук не говоря само за мрежата от връзки в която са оплетени от Системата а, и за всичката отрова която поемаме чрез храната, водата и въздуха осъзнаването на съвременният човек е толкова свито че, има енергетика колкото да поддържа Оцеляването си. Но, не и да поеме отговорност за собственият си живот и да потърси сметка на крадците. Като най-лесна стъпка към това е, прехвърлянето на отговорността върху Другите и Системата(те другите такива, те другите онакива, тя системата такава, тя системата онакава, той живота такъв, той живота онакъв и т.н.). А никой не осъзнава собствената си персонална безотговорност за това което става. Ето за това ще продължат да ни крадат и доят.

бай Теню:
:D

Михаил Кузмов:
#572! По точната дума е сфазиране. Но на мен не ми се вярва че ELPUNTO ползва паралелно с мрежата и ДЕЦ. Не съм запознат, дали диспечерите на ДЕЦ работят и в такъв режим. НО ако работят, то би трябвало да имат сфазираща схема. Фазите на двата източника може да се разминават, но в крайна сметка консумацията на ток е еднаква и за двата електромера. Разминаване в измерването на енергия с 15% може да означава три неща (при условие че електромерите мерят в рамките на стандарта)!
1/как са свързани електромерите? Както споменах по горе, тока трябва да се мери и от двата електромера с последователно свързани токови бобини, така че тока е еднакъв и за двата електромера. Остава напрежението? И двата електромера (независимо типа) мерят напрежението. Естествено, ако единият електромер мери по високо напрежение, да отчете повече енергия независимо еднаквият ток и при двата.  Това обаче не трябва да се случва, освен ако, както споменава h2motor, липсва синхрон на фазите.
2/мястото на мерене на контролният електромер.
3/презумпция за дистанционно манипулиране. Това обаче си е баш измама!                                                       Колеги, нека да прецизираме нещата, защото категорично писане на трудно доказуеми неща е лесно, а откриването на истината трудно! Разбира се ако има желание?
И аз не съм доволен от сметката си от 192 лв. ! Но когато получа документа с показание "старо" и показание "ново" виждам че електромера ми е навъртял още доста след "ново"! А комфорта в жилището е очевиден!
Далеч съм от мисълта да защитавам някого, просто ще перифразирам plcsoft, докато дремем ще бъде така!! Цените на тока растат без видима причина. Сега на пролет ще ни предупредят че на есен тока ще се вдигне, защото така искали ЕРПтата. И ще чакат да видят ще си траем ли? Естествено ще си траем, защото вече ще ни е леко! После...
Останете със здраве!

h2motor:
plcsoft - не е безотговорност, чиста проба алчност си е.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия