Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.

Домашна електроцентрала

<< < (115/211) > >>

plcsoft:

--- Цитат на: h2motor в Януари 21, 2017, 03:37:42 pm ---plcsoft - не е безотговорност, чиста проба алчност си е.

--- Край на цитат ---

Казваш алчността до такава степен ни е заслепила че, сме загубили човешкото у себе си! Може, и да си прав!?
За това не бях се замислял! :(

krasias:
Бат Мишо, в енергетиката е приета думата "синхронизация" и обикновено се използва когато влизаш с генератора в паралел с мрежата. Диспечера на ELPUNTO не работи в паралел с мрежата той има бръз трансверен ключ който превключва между работа с панели и мрежа. И след диспечера енергията трябва да е повече заради произведената от панелите. Според мен е много вероятно да се повредил стария контролен електромер, скоро имах подобен проблем с контролен електромер (от старите) в едно заведение. За останалите мога да кажа че много се филмирате, даже го избивате на мистика. Много ми е интересно някой да ми покаже как ще стане това да влезеш в паралел с мрежата с несинхронизиран генератор ама без защити на изхода. Това си е чиста проба взрив и то страшен, а няма как да управляваш толкова точно генератора че да е около външната синусоида че да не стане взрив а да предизвикаш само малки смущения.

juliang:
Механичния електромер не може да отчете малки консуматори - уреди на stand-by, разни зарядни за телефони ,включени в мрежата и т.н.
А има и още нещо - на коя сметка е тока консумиран от самия диспечер?

krasias:
Диспечера не консумира от мрежата, той се захранва от акумулаторите, изключиш ли акумулаторите той спира напълно дори и да има мрежа.

Михаил Кузмов:
Ако е приета синхронизация така да бъде! Аз не съм спец по силова енергетика. Пък и като се размислих, установих че освен по фаза, трябва синхронизиране и по амплитуда. Иначе, източника с по малка амплитуда става консуматор. А пък до какво положение, какво ще последва е друг въпрос. Аз съм по скоро фен на меренето. От погрешно, неправилно мерене идват много заблуди. Я вижте колко СЕ е "открита" по този начин!  ;D
Все пак, за мен има неяснота. Къде точно е контролният електромер? Ако е на финала, ще мери мрежата+ДЕЦ. Тогава е логично след като е измерил мрежата до някакво показание, след превключване към ДЕЦ това показание да се повишава. Но ELPUNTO съобщава обратното. Както и да е, нека той да уточни!
Според мен, най добре би било да има електромер който да мери само ДЕЦ и един финален, сборен.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия