Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.
Домашна електроцентрала
zeepk:
... повод казаното от h2motor за уникални БГ водноелектрически съоръжения: ПАВЕЦ "Чаира" - е, работи само 8 часа в генераторен режим, но като мощност си е почти цял блок на АЕЦ-а.
http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/pavec-chaira-centralata-koiato-ne-pozvoli-rejim-na-toka--232109/
velko:
При мен електромера е електронен с дистанционно отчитане Слава Богу не съм имал проблем.Например видях ,че когато Дфвец поеме всички консуматори и няма нищо включено показва 0.00кв.моментна консумация и свети червена лапичка а когато има дори 10w консумация си я отчита и червената лапа изгасва.Тя свети само при нулева консумация..А иначе сметката ми за ток е 28-29лв.Ще видим лятото живот и здраве... 8)
velko:
Имам питане относно диспечера..През няколко дни се получава следното:На дисплея показва ,че акумулаторите се зареждат а лампата която мига при заряд свети постонно всеедно като че са напълно заредени и диспечера се чуди какво да прави и се мъчи да превключи а не може и като го рестартирам се оправя.Ако някой е имал подобен проблем,моля за съдеиствие. ???
h2motor:
krasias - взрив чак не, между генераторите има проводници, трансформатори..постоплят се жиците.
krasias:
h2motor, в мрежата с която се свързваш енергията е в мегавати, как си мислиш колко енергия ти трябва да си правиш тея номера с мрежата. Знаеш ли колко загуби са това и за производителя и за мрежата, и това само и само да се вдигнат сметките на потребителите. Това са абсурдни и несъстоятелни твърдения, от подобни неща няма никаква полза и енергото. От момента в който влезеш с генератора в паралел с мрежата, честотата на мрежата държи вече оборотите на генератора, мрежата буквално го заковава на необходимите обороти. Ако решиш да вдигнеш оборотите на генератора то започваш да вкарваш ток в мрежата но оборотите си остават непроменени. За да правиш тези измествания на фазите ще ти трябва генератор с по голяма мощност от външната мрежа и буквално ще сринеш мрежата. Питам аз кой е тоя луд който вместо да произвежда електроенергия, ще създава загуби в мрежата и това с цел да печели от потребителите. Не ви ли се струва доста абсурдно това нещо.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия