Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.

Домашна електроцентрала

<< < (120/211) > >>

Fohar:
Разликата между VA (волтампер) и W (ват) в променливотоковите вериги съвсем накратко се нарича "косинус фи", "cos(фи)", "power factor" или "фактор на мощността".

Това е важен, дори бих казал основополагащ момент в електротехниката, и е добре да се знае. Ето повече инфо:
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80_%D0%BD%D0%B0_%D0%BC%D0%BE%D1%89%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%82%D0%B0

http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=Phisics&Number=1948351068&page=&view=&sb=&vc=1

Радико:
Fohar Добра идея да публикуваш това въпреки, че не знам даи мястото му е точно в тази чисто практическа тема. А е добре защото в този форум все още има хора които са убедени, че електрическият генератор генерира два вида енергия и ги изпраща едновременно по жицата.
Активна и реактивна. Ама ние хората все още не сме дорасли да знаем как да използваме и двата вида. Само отделни личности били разбрали как става номера с използването на реактивната енергия, но видиш ли някой от тях искат милиарди за да разкрият тайната, на другите няколко я масони я илюминати са им платили да си трайкат и така ние сме си тънели в нищета поради този колосален заговор за скриване не реактивната енергия.
Мъкааа, Мъкааа.

sasma:
Здравейте, диспечера ми е  4000W  и 5000VA  да речем че се наложи да пусна няколко ел. уреда  и те преминават тия 4000W, но е свързан към енергото дали има проблем това, и ако превиша много W дали ще се изключи Диспечера?

krasias:
Sasma, след като диспечера те превключи към енергото, той вече не се влияе от това колко в повече ток консумираш от енергото. Ако обаче намалиш консумацията на ток в границите в които работи диспечера той отново ще се включи.

sasma:

--- Цитат на: krasias в Март 12, 2017, 01:55:27 pm ---Sasma, след като диспечера те превключи към енергото, той вече не се влияе от това колко в повече ток консумираш от енергото. Ако обаче намалиш консумацията на ток в границите в които работи диспечера той отново ще се включи.

--- Край на цитат ---

Когато например Диспечера ми е минал вече на енергото ( както винаги през нощта когато няма слънце) пускам сушилнята която е приблизително 3 kw. имам и хладилник и фризер които са включени постоянно и ме е страх да пускам климатика тогава консумацията става приблизително над 5 kw.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия