Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.

Домашна електроцентрала

<< < (150/211) > >>

valex:
velko
Сложи един волтметър на изхода. Пробвай рязко да натовариш инвертора и гледай да засечеш напрежението преди да даде грешката. Предполагам, че ти е скапан някой акумулатор и не достига мощност на инвертора да вдигне изходното напрежение до минимума му и тогава дава грешката. От друга страна би трябвало да си е нормална ситуация без извеждане на грешка?

ELPUNTO:
На 24 февруари 2016 г. поставих 4 бр. тягови акумулатори с електролит 12 V / 180 Ah
и моята Домашна Ел. Централка заработи в пълен комплект.

Изминаха две години, това значи над 700 цикъла заряд/разряд за батериите . . .
Акумулаторите работят добре, не съм забелязал намаляване на капацитета им,
разбира се и аз полагам грижи, държа ги в щадящ режим през зимата.
През м.декември и януари настройвам ДФвЕЦ в режим, в който батериите са заредени 
на 100% и не се черпи ток от тях, само ако падне мрежата и няма слънце батериите захранват ДФвЕЦ.

Това е заради ниските T* - ри през зимата, батериите губят капацитета си, без да се
черпи ток от тях.Сега  през февруари, който е значително по топъл, батериите работят в
обичайния си режим заряд/разряд. 

Така се надявам да съхраня батериите поне за 5 години, но дали ще се получи . . .      ???

velko:
Elpunto при добро обслужване може да те изкарат и 7 и 8 години.Мойте ги тествам и се оказа че един е извън строя. Но геловите тягови Fiam са ок. Един от т.н.полутягови отказа.Явно полутяговите не вършат добра работа..

velko:
Elpunto, как мислиш?Ако спретна един акумулаторен пакет от 50аh., Дали ще кара системата до залез... Понеже един 100ач.тягов на молл е 500 лв.. по 4=2000

ELPUNTO:

--- Цитат на: velko в Март 09, 2018, 05:31:41 pm ---Elpunto, как мислиш?Ако спретна един акумулаторен пакет от 50аh., Дали ще кара системата до залез... Понеже един 100ач.тягов на молл е 500 лв.. по 4=2000

--- Край на цитат ---

velko акум. пакет от 4 бр.  12V /  50Ah  оловни акумулатора има има капацитет около 2,5 кВт/ч
От тези 2,5 кВт/ч ти можеш да ползваш около 400 - 500 Вт без опасност да повредиш батериите
т.е. да ползваш батериите дълго време може би 4 - 5 години . . . или повече      ???

Ако черпиш многократно повече от 500 Вт ти започваш да правиш дълбок разряд, което ще съкрати живота на
батериите . . . . те няма да доживеят 5 години     >:(    ще умрат преждевременно     :'(   

Не знам от къде си взел цената 500 лв. за 1 бр. тягов акумулатор  50 Ah    :o
Батериите на Монбат-Монтана са по евтини, мисля че една тягова киселинна батерия 12V / 100 Ah е под 300лв.
През 2016 г. аз купих 4 бр. тягови киселинни батерии 12V / 180 Ah за 1 400 лв. с ДДС ,
от представителя на Монбат . . . . . . "Тристан 02". В цената бе включена и доставката на батериите,
докараха ми ги заредени направо вкъщи, готови за мотаж    ;D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия