Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.

Домашна електроцентрала

<< < (157/211) > >>

pathfinder:
Гласувах за проекта. Стискам палци! Заслужаваш да спечелиш!

ELPUNTO:
Проектът "ЕНЕРГОНЕЗАВИСИМА КЪЩА" отпадна още на първия тур.Това се очакваше.

Благодаря на всички за подкрепата !

Не си направих труда да запомня първите 10 проекта, които преминаха първия тур.
Направи ми впечатление, че всичките класирани 10 проекта започват с "GREEN . . . " или "ЕКО . . . ".
Нивото на проектите е на ниво кръжок "СРЪЧНИ РЪЦЕ" за учениците от горните класове.   >:(

Може би, ако участвах с проект "Зелена ограда"  или "Зелена котка"    т.е. ако боядисам оградата си в зелено,
или КОТКАТА си, щях да се класирам.   :)
Жалко е, че тех. ниво и интелекта на банковите служители е толкова нисък.
Сред всички проекти имаше 4 – 5 наистина стойностни проекта (тук включвам и моя проект), но нито един от тези сериозни проекта, НЕ СЕ класира за втория тур.

Другото е, че с 10 000 лв. не може да се изпълни сериозен проект.С тази сума може да се довърши или да се започне проект.
Така или иначе и без подкрепата на Пощенска банка, аз работя по моята "ЕНЕРГОНЕЗАВИСИМА КЪЩА" и ако имам сили и с Божията воля, ще я завърша.

caduceus:
Работи си приятелю и не чакай отникъде финансиране - обществени организации, уж бонусни схеми и европроекти, всичко е таш.к, вятър и мъгла. Само на себе си можеш да разчиташ, на приятели и доволни клиенти /ако имаш такива/. Системата се съпротивлява на иновациите, това е нормално - затова действай извънсистемно и няма да има проблем  :)
Успех в начинанието, стискам палци!
А.   

valex:
ELPUNTO
Има някакво развитие.
Интересуваме твоето мнение.
Сега съм на ниво проучване. Като стигна до някъде ще пиша.

ELPUNTO:
valex това звучи обещаващо. Това трябваше отдавна да е направено, преди повече от 10 год. Все пак аз оставам скептик, че написаното в тази "Енергийна програма" ще се изпълни, просто защото в БГ държавната и общинска администрация е корумпирана, парализирана, импотентна и слабоумна/слаботелесна.

Всичките ми опити да участвам в подобни програми като юридическо или частно лице са се провалили, въпреки сериозните стойностни проекти с които кандидатствах.

Все пак заслужава да опиташ. Според мен сумата за Домашна Ел. Централа е прилична, с 6 000 лв. може да се изгради ДЕлЦ която да покрие нуждите на едно средно БГ домакинство.Моят опит показва, че една ДЕлЦ може спокойно да се изгради за 2–3
месеца от 2–3 души. Тук включвам доставката на ФВ панели, инвертор, акумулатори, кабели, крепежи и т.н.

valex ти си технич. грамотен човек, разбираш от ток, за теб няма никакъв проблем да направиш проекта и да го изпълниш.
Ще ти трябват 1–2 помощника като изпълнители.Аз или колегите от ФОРУМА ще ти помогнем с опита и съвети.Във Варна има много фирми специализирали се в изграждане на големи/малко ФВ централи.

Според мен си струва да опиташ да кандидатстваш за ДЕлЦ.

Относно системата за Битова Гореща Вода – БГВ, сумата от ? 1 800 лв. ? е достатъчна за "Слънчев бойлер" , но за мен това е куцо решение. Цялостното решение е "Слънчево парно" т.е. Солар подобен на моето "Слънчево парно".
"Слънчево парно" можеш да направиш с 9 000 – 10 000 лв., сумата  1 800 лв. е крайно недостатъчна.

valex това е моето мнение, мисли, смятай и . . . . . действай .

УСПЕХ !

линк за ДЕлЦ . . . . . . . . . . . . . . .   https://balkanmysteries.com/2021/02/07/home-fv-power-plant/

линк за Слънчевото парно . . . . ..   https://balkanmysteries.com/2021/02/07/solar-heating/

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия