Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.

Домашна електроцентрала

<< < (167/211) > >>

Михаил Кузмов:
Линкът от предният ми пост, касае неоползотворената (излишна) енергия, която ФВ генерират през лятото. ELPUNTO е на ясно с този проблем, и мисля тук можем да дискутираме и споделим кой до къде е стигнал. Като следствие, може да се получи добър синхрон за реално изпълнение на начален проект! Аз лично се ангажирам с това, като се базирам на опита ми в електролизата на вода, и добиване на газовете в смесен и разделен вид.

alvion:
По повод на горното за електролиза може не само за добив на водородно гориво и кислород, а и за:
https://plam.energy/inzh-chavdar-kamenarov-energiyata-na-bdeshheto-veche-e-v-rczete-na-blgariya/
инж. Чавдар Каменаров – „Технология за добив на Браунов газ и минерали, богати на полиметали от морска вода“ e своеобразна миннодобивна инсталация за извличане на минерали, изключително богати на полиметали и злато, а също и за добив на питейна вода от морето. Инсталацията може и да унищожава хвостохранилища и битови отпадъци, да произвежда електрическа и топлинна енергия за бита и промишлеността по много евтин и екологично чист начин.

За контакти:

инж. Чавдар Каменаров,  изп. директор на „Плам Енерджи“, +359 899 882 742

Цвета Кирилова, изп. директор на „Плам Енерджи“, +359 888 527 913

email: plam.energy@gmail.com

Михаил Кузмов:
Искам да поясня! Става въпрос за превръщане на лятната излишна енергия от ФВ централа във водород, чрез електролиза. Този водород се съхранява няколко месеца до зимният сезон, и се използва отново чрез директно изгаряне, или производство на ел. енергия чрез водородно горивни клетки. Това означава, елктролизера да произвежда кислорода и водорода разделени а не като браун газ. Процеса крие своите проблеми, но в крайна сметка по тях се работи от години, и напоследък има пробив.
Ако е необходимо може да разделим темите. Аз предпочитам публична дискусия!

juliang:

--- Цитат на: Михаил Кузмов в Април 07, 2022, 08:14:34 am ---... Този водород се съхранява няколко месеца до зимният сезон...

--- Край на цитат ---
Съхранението на водорода е едно доста неблагодарно занимание. Тая гад успява да мине между атомите в кристалната решетка на металите.

Михаил Кузмов:
Точно! Но както споменах, работи се по този проблем усилено от години, и има пробив! Аз лично не се наемам да кажа, ако през юни напомпим 300 бара в бутилка, колко ще останат до октомври? Може би търговците на газове знаят.
https://technews.bg/article-131391.html    например една новост
https://inews.bg/%D0%98%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%B8/%D0%9A%D1%80%D0%B0%D1%87%D0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4-%D0%BA%D1%8A%D0%BC-%D0%B5%D1%84%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%BE-%D1%81%D1%8A%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B4_l.a_c.456_i.119684.html

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия