Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.

Домашна електроцентрала

<< < (195/211) > >>

juliang:
И ти си прав, но човечеството просто се е панирало, че полярните шапки ще се стопят, че ще измрат някакви си рибоци и съсели... Ми ще измрат, но ще дойдат други, дето се чувстват добре при тези условия. Това се е случвало през цялата история на Земята.
Тук ще почнем да отглеждаме банани и ананаси, доматите ще се преместят в Швеция и Финландия...
Само не е много ясно какво ще се случва с питейната вода. А и тия бури с градушки като топки за голф може да се окажат ежедневие...

Радико:

--- Цитат на: juliang в Юни 07, 2022, 02:22:03 pm ---И ти си прав, но човечеството просто се е панирало, че полярните шапки ще се стопят, че ще измрат някакви си рибоци и съсели... Ми ще измрат, но ще дойдат други, дето се чувстват добре при тези условия. Това се е случвало през цялата история на Земята.
Тук ще почнем да отглеждаме банани и ананаси, доматите ще се преместят в Швеция и Финландия...
Само не е много ясно какво ще се случва с питейната вода. А и тия бури с градушки като топки за голф може да се окажат ежедневие...

--- Край на цитат ---
Е за това съм напълно съгласен. Както съм съгласен и с това дето казва Димитър за водата, за водата дори повече от съгласен. Мисля, че СО2 въобще няма влияние в случая не 7-8% въобще няма влияние. Просто слънцето си променя силата, така е било преди много години после е отслабнало сега пак се засилва, след много много години "ако още има хора де" едни балъци ще плащат данъци на едни тарикати за борба със глобалното застудяване. Както сега плащаме луди пари за борба със затоплянето.

juliang:

--- Цитат на: Радико в Юни 07, 2022, 03:35:45 pm ---Е за това съм напълно съгласен. Както съм съгласен и с това дето казва Димитър за водата, за водата дори повече от съгласен. Мисля, че СО2 въобще няма влияние в случая не 7-8% въобще няма влияние. Просто слънцето си променя силата, така е било преди много години после е отслабнало сега пак се засилва, след много много години "ако още има хора де" едни балъци ще плащат данъци на едни тарикати за борба със глобалното застудяване. Както сега плащаме луди пари за борба със затоплянето.

--- Край на цитат ---

Радико, има и наблюдения, има и лабораторни опити.  Ето ти един елементарен, дето няма да ти струва 1 000 лева:
https://edu.rsc.org/experiments/modelling-the-greenhouse-effect/1543.article

Ksurnev:
Да попитам нещо.

https://www.hitachienergy.com/ru/ru/offering/product-and-system/substation-automation-protection-and-control/products/protection-and-control/busbar-protection/reb500

Това животно има ли почва у нас?

epwpixieq-1:

--- Цитат на: dmitarp в Юни 07, 2022, 02:00:43 pm ---Има едни много мощни процеси в океаните, по-високите стойности на температурата на океана повишават pH  на водата, и способността да поглъща въглероден диоксид, докато ниските температури правят океана, прекалено кисел и вместо да поглъща отдава въглероден диоксид.

--- Край на цитат ---
dmitarp дайте някакви препратки към тази теза, понеже тя явно е в противоречие с определени зиследвания от NASA: https://earthobservatory.nasa.gov/features/OceanCarbon

--- Цитат ---This simplified graph shows that as atmospheric CO2 increases from pre-industrial levels (blue) to double (2X) the pre-industrial amounts (light green), the ocean CO2 concentration increases as well. However, as water temperature increases, its ability dissolve CO2 decreases.

--- Край на цитат ---

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия