Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

Perendev magnet motor

<< < (8/14) > >>

Strashimir:
Медта, алуминията и неръждавейката са магнитно активни (но не в смисъл, че се привличат), т.е. движещото се магнитно поле предизвиква в тях ток (вихров, ако не се лъжа - на Фуко), КОЙТО генерира обратно магнитно поле (с обратен знак) на движещото се и се получава ефекта на Ленц. Така, че ако е възмножно ИЗОБЩО не използвай метали - нека да е само пластмаса, стъкло и дърво - в тях със сигурност НЕ СЕ ГЕНЕРИРАТ вихрови токове!!!

Ето клип с ефекта на Ленц, породен от вихровите токове генерирани в алуминиева тръба при движение на магнит:

http://www.youtube.com/watch?v=90fWGMidy9Q

(същото е и с мед или друг метал)

Diabolik:
Здравейте, с един от администраторите, във форума, поговорихме на лични съобщения, за мотора на Перендев, и прочетох темата, намерих някои неща които ми хванаха погледа.

Някъде се споменаваше за натрупване на статично електричество - зависи от използваните материали, но винаги може орпуса да се заземи, и така да се отвежда статичното електричество.

Четох и за заграване, тк можем да се обърнем към материалите, и конструкцията. Ако Мотора предлага достатъчно голам въртящ момент, винаги може да се използва, не само за задвижване на основното приложение, а и за една водна помпа, която да е свързана със система за водно охлаждане.

Видях една схема, дето според мен, няма как са сработи, ето какво имам предвид (първата прикачена схема):
защото ако обърнете внимание на лявата част на статора, магнитите са насочени с противоположните си полюси, и така магнитите се привличат, ефективно възпрепятствайки въртенето на ротора, което дясната част на статора се отива да създаде, защото магнитите са насочени с еднакви полюси един към друг, и съответно магнитите се отблъскват.

Аз самият като си завършвах висшето образование, по диплома съм инженер еколог, за дипломната си работа, работих над проект за алтернативен източник на енергия. Работих точно по такъв проект, и това пратих на администратора, но ще ви го постна, и да се надяваме че ще стане полезна и градивна дискусия.

Втората схема е проекта, по който работих в дипломната си работа, и общо взето съм съгласен, изцяло, че целият проект се крепи върху много фин и деликтен баланс, и коректно ориентиране и разположение на магнитите един спрямо друг, имам предвид магнитите в ротора спрямо тези в статора. При мен в лабораторията, двигателя сработи, което хвърли в ужас и потрес няколко професори, които се кълняха във вся и всьо, че това е дръзка подигавк с физиката и науката, и даже се обзалагаха на пари че няма да сработи, но моя проект имаше достатъчно въртящ момент да завърти малък генератор, достатъчен да захранва надеждно един компютър с 650 ватово захранване, 19 инчов монитор с електронно-лъчава тръба и и 100 вата крушка - нормална не енергоспестяваща, за осветрение на помещението, и това беше максимума който можех да захраня с университетския проект. което ме навежда на мисълта, че ако се направи мотор с достатъчно голям вътрящ момент, спокойно може да задвижи голям генератор, която може да захранва една къща с нормалното потребление на едно семейство.

Очаквам машите коментари :-)

merlinbg:
Здравей Diabolik

Правил съм няколко опита с магнити. Бях се запалил много по магнитните мотори и исках да повторя някои от идеите в мрежата, но уви не можах да се справя. Явно на принципа на пробата и грешката няма да стане. Магнитите винаги заставаха в някакво равновесно състояние и нямаше движение. При задвижване с ръка се въртеше по инерция и спираше след известно време. Ако ти си направил работещ вариант, мога само да се радвам и да те поздравя. И ако мога да помоля за някакви по точни чертежи, за да мога да повторя твоя опит. Ако не са някаква тайна разбира се, все пак идеите за свободна енергия би трябвало да се споделят  :)     Поздрави!!!

Strashimir:

Изключително смело твърдение, че е направен прототип с магнити, който работи. Доста от хората във форума сме изчели каквото намерим в интернет за Перендев и сходни идеи на магнитни двигатели, но на практика не е видяно такова работещо устройство. Дори самият Перендев се оказва явно мошеник, който се издирва. Така, че моля да се покаже видеоматериал на работещия магнитен двигател, като за начало, придружен с гласови обяснения. Убеден съм, че след постването на видеофилма ще завалят безброй въпроси и съждения, включително и от мене (лаик на тази тема, но все пак чел и експериментирал малко...)  :-)

Всичко различно от видеото, показано като за начало, ще предизвика огромна бурна реакция на "отричане"...

Така, че колега, изобщо не се колебайте да публикувате каквото и да е с подробни описания (НИКАКВИ недомлъвки или гатанки няма да хванат дикиш) и най-важното - ВИДЕО на работещия прототип!!!

Diabolik:
и аз чух така за перендев, но истината не е толкова проста, нищо не пречи енергиините компании, да се опитват да елиминират проекта, защото ако този мотор стане доминиращ, тогава? кой ще купува ток, ако има 4 - 5 перендеви мотора с генератори в мазето си?

Баланса и финото наместване на магнитите е ключово, самият перендев държи всичко в здрави патенти, иска да вади пари, так че никога няма да покаже истинските чертежи.аз самият не си пазя старите чертежи от университета, защото не очаквах че ще ми трябват и койзнае къде съм ги загубил при преместването ми, не очаквах че ще ми трябва да го снимам, истината беше, че го направих колкото за доказателство на концепцията.

иначе съм готов да помагам с каквото мога по спомени. в момента нямам възможност да повторя техническият чертеж, който беше прецизен, и точен и изчислен и мащабиран, но грубата рисунка го повтаря достатъчно точно, за да може всек да разбере точно какво и как съм направил.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия