Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства

Има ли работещ гравитационен двигател в малък мащаб?

<< < (4/28) > >>

Dedo pop:
       Гравитацията е на първо място Поле, Пространство, без граници и основните форми на движение, които осъществяват или парадират гравитацията са Преместване, Свиване, Разширяване и Въртене.
Най-вече ВЪРТЕНЕ.
       Майсторе,нещо за космоса и безтегловноста?
    За въртенето съм съгласен-всичко на тоя свят се върти около въртенето и удоволствието от него.
     Най-големия специалист по маховици инж.,к.т.н.,доктор на техническите науки,професор, академик и т.н. Гулия описва в своите изследвания супер маховик който се върти с умопомрачителните 500000 оборота, никъде не пише че олеква.Въпреки това и той спира.

Dedo pop, зависи дали оста на маховика е вертикална, това е решаващо! И дали, погълнат от другите проучвания е обърнал внимание върху това или му се е сторило достатъчно явно, за да се обяснява? Емпирично доказуемо е, лесно.../А/

Радико:
Векторе
Дай да уточниме кой за какво говори а и най вече за какво точно пита resprom
Защото едни както и ти говорят за антигравитационно устройство или такова генериращо подемна сила. Други както и аз говориме за устройство "Произвеждащо" енергия използвайки в някаква степен силата на гравитацията. Като това дето се опитва да направи Макс1962
Та дайте първо resprom да се доуточни пък после да коментираме вече, че заприличахме на пияниците в трета фаза: Всеки си говори сам.

Vector:
Да,прав си -пак се изложих  ???

mi68:
Здравейте,
За да се направи гравитационен двигател, лично аз смятам да се погледне по-широко. Гравитацията е инерциална сила и затова трябва да се прибавят още четири.
Философски има три пътя:
-Пътят на опита-недостатък труден и продължителен
-Пътят на имитацията-недостатък трябва да познаваш отлично процеса
-Пътят на осмислянето-на този се спирам.
Имаме центробежна сила, центростремителна сила, реактивна сила, гравитационна сила и кориолисова сила все инeрциални сили. Тези пет инерциални сили са приложени в имплозивна турбина на В.Шаубгер. Като направих осмисляне това явно работи. Векторното събиране на горните сили минава 100% и се наблюдава СЕ. Впряга се потенциалната енергия на гравитацията във вид на кинетична, конкретно в движение на водата.
Такъв проект съм го замислил с една или две преработени центробежни помпи от автоматична пералня машина. Проектът е дребен и ниско бюджетен. СЕ е във вид на електричество от генераторния режим на електрическата машина към помпата. 
При въртене, вектора на ъглова скорост е по оста, лесно се доказва с хоризонтален маховик на една опора. При високи обороти може се получи сериозна сила от ъгловата скорост и теглото на тялото да се промени.

resprom:
Говоря за реализиран гравитационен двигател от този тип https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSHykhVRId5W6PTWAMhBTAjTWmWfu92KmnAp0kzSgVcjyXaadaM ( възможно най-простата конструкция, също включваме и механизъм който да подпомага движението на колелото но в същото време цялата система да произвежда по голяма енергия от тази която подпомага движението)
Също така ще ми е интересно да споделите информация за всякакви гравитационни двигатели които се самозахранват и наистина са реализирани. 

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия