Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства

Има ли работещ гравитационен двигател в малък мащаб?

<< < (5/28) > >>

Vector:
С мой приятел се мъчихме и направихе десет пъти по готин гравитационен двигател от този който показваш - само дето не тръгна ....беше с 6 вериги  свързани с централно зъбчато колело ,изляти тежести - винаги в единия край тежеста беше на 20 см. по изнесена и не тръгна
Няма показан работещ модел -но това не значи че няма вариянт да се направи!Всъщност има -гледах в един клип един беше направил огромно колело и се въртеше ...
За да направиш подобно творение ,трябва да си добър математик,да умееш да направиш проект след което да го реализираш ,а това става с много труд ....

GreenHulk:
Един от вариантите който си мислих - изцяло комптъризирано управление на всяка отделна рамка във всеки момент от траекторията и по x и y. Но за това също ще трябва енергия. А дали ще се изкара повече...
Рамките не просто да висят надолу а да ги вкарва нещо в колелото, докато от другата страна стърчат. Нещо като СЕ робот  ;D

Радико:
Това на снимката със пълна гаранция е глупост майстора беше направил поне десетина различни прототипа на този и подобен принцип. нито един не тръгна. Къде от моите обяснения, къде от неуспешните опити, но се осъзна и се насочи към магнитните двигатели. Та зарежи тази бита кауза и ти,  насочи се към нещо по-перспективно.

Maistora52:
Точно И твоите обяснения Радико ми помогнаха да разбера, че съм се захванал с глупости.
Върнах се назад в годините и си препрочетох учебника по Физика, когато изучавахме вектори.  И се осъзнах.
Сега е друго. Несполучливият ми опит обаче бе много ценен.

juliang:

--- Цитат на: resprom в Февруари 11, 2015, 08:15:47 pm ---Говоря за реализиран гравитационен двигател от този тип https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSHykhVRId5W6PTWAMhBTAjTWmWfu92KmnAp0kzSgVcjyXaadaM ( възможно най-простата конструкция, също включваме и механизъм който да подпомага движението на колелото но в същото време цялата система да произвежда по голяма енергия от тази която подпомага движението)
Също така ще ми е интересно да споделите информация за всякакви гравитационни двигатели които се самозахранват и наистина са реализирани.

--- Край на цитат ---
Преброй на тази снимка колко от плочките са отляво на опората и колко - отдясно. Това е чиста геометрия - няма как да я подминеш или излъжеш. Дори и механика не е. И това е положението във всички разновидности на тия двигатели - всеки гледа рамото отляво и отдясно, обаче малко хора броят тежестите отляво и отдясно.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия