Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства
Има ли работещ гравитационен двигател в малък мащаб?
Maistora52:
Респром, всеки гравитационен двигател използващ принципа на различно тегло в двете половини на колелото има първата и основна задача да се СамоУскорява! - до безкрай, а понеже "безкрай" не означава нищо, значи докато се саморазруши.
Аз лично доста съм мислил по неговата конструкция - проблемът е че не виждам нито СамоУскоряване, още повече - саморазрушение.
Не забравяй, че такова "виенско колело" има колосална Маса. То е своего рода един колосален Механичен Кондензатор на енергия (инерционна). От къде идва тази енергия?
Първото за което се сещам е, че - достатъчно е да върже за някоя рейка една кофа с 20 кила пясък в нея, да изкачи тази кофа до най-горе (през нощта), да пусне колелото да се завърти и като дойде кофата долу, сваля я и ... Колелото има да се върти цяла седмица от набраната инерция...
Ама де го Ускорението? Сещай се брат.
Много си е играл с това виенско колело този Ал"тав" Коста, ама и пари залудо е хвърлил! - нас да прави сега на алтави!
макс1962:
Радико и Дедо поп, търсете някъде конкурс за най-голям песимист и неверник. За останалите - ще изкярим по бира, защото тия двамата ще почерпят за първото място.
Радико:
макс1962
В голяма грешка си ако си мислиш, че хората се делят само на намръщени, заядливи песимисти и възхитени оптимисти. между другото пропусна да пратиш на конкурса и Майстора.
Та аз не съм песимист "Има и истински песимисти в този форум" аз съм реалист А реалността е това, но ти не си готов още да я чуеш. Когато приключиш неуспешно грандиозният си експеримент има шанс да си готов да ме чуеш. тогава ще поговориме пак, защо се получава така. То е елементарно де.
Dedo pop:
Какво да кажа... Такива импулсивни решения като твоето водят до нашия песимизъм. Той е следствие на натрупаните през годините знания и опит. Аз съм на 60 години и доста съм видял и направил. Отговарял съм и за много хора. Живота ме е очукал достатъчно за да ме научи да вземам правилното решение. Бира не пия, само червено вино. Пък като се прибереш в Пловдив може и да се видим.
макс1962:
Радико, поласкан съм, че наричаш занимавката ми " Грандиозен експеримент". Благодаря!
Майстора.....сърдит съм му.........но от мен да мине, вземете го с вас, може да спечели някоя награда и той.
Дедо попе, две неща:
Най-голямата грешка в живота ти е че не пиеш бира. Васко Кръпката - " Ако се умира дано да не е че няма бира"
Второ- ако ме видиш в Пловдив или БГ, бягай далече, побъркал съм се.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия