Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства
Има ли работещ гравитационен двигател в малък мащаб?
mi68:
Здравейте,
Да разгледам как работи един пример за гравитационен двигател от голям и малък мащаб.
Идва вода от реката завърта турбина или воденично колело и отива в морето. От там водата се изпарява кондензира и пада като дъжд в реката и движи турбина или водно колело.
В този цикъл няма екраниране, но работното тяло сменя агрегатното си състояние, от течно в газообразно. При това състояние теглото е по-малко и имаме положителна работа в турбината или воденичното колело.
Подобен принцип може се реализира като не се сменя агрегатното състояние на работното тяло, говоря за вода практически не се свива. За да има неравенство може се ползва допълнителна сила, центробежна, центростремителна, реактивна, кориолисова. Така стигам до имплозивната турбина на В.Шаубeргер. Човека я е направил. Предимство малък мащаб, непрекъснато действие.
Гравитацията може се унищожи в участък от веригата с противоположна сила, примерно с електромагнитна природа, в импулсен режим. Все пак реализацията е сложна, помпи електроника...
П.П. При реактивна сила се ползва импулса p=m.v. V лесно се увеличава чрез супло, з-н на Бернули.
При имплозия оборотите на турбината се увеличават по същата причина. При правилно смятане и експерименти турбината се самозавърта. Не е нужно да си завършил Кембридж, да осъзнаеш принципа. Остава да се преодолее инерцията на мързела и шока, че е много просто и това ще стане! Материята (природата) работи на прости динамични принципи, без намесата на техници и инженери.
Dedo pop:
Пичове, Вие сте голяма работа!!! Космическите държави от десетки години търсят начин да си подготвят космонавтите в безтегловност. До сега са известни два начина- със самолет и в басейн като теглото се уравновесява с тежести. Но и двата са имитация.Вие днес за 15минути решихте проблема. Гениални сте. Екранирахте гравитацията с желязо...върха. Затова консервите в кутии са по-леки.
Радико:
Дедо попе твоята последна публикация и тази на GreenHulk окончателно затвърждават в мен убеждението, че идеята на господин Михов е реалистична.
Космонавтите използват вода да "екранират" гравитацията Е не точно екраниране но неутрализиране.
Ей сега ще се захвана и ще направя едно чертежче, но мисля да го пусна в темата на господин Михов. Смятам, че човека заслужава поне толкова уважение.
Аtos:
Dedo pop, в "лека" грешка си!
Поставянето на човешко тяло във вода наистина е плаха имитация, и съвсем не е безтегловност! Доказателството е, че ако поставите малко метално топче в устата си през това време, то пак ще си тежи върху езика ви! Все едно сте легнали в матрак от гъши пух...водата ви държи в равновесие просто, разпределяйки налягането равномерно по кожата!
Радико, не се неутрализира гравитацията, а ТЕГЛОТО!
Обаче самолет, който пада свободно вертикално създава ИСТИНСКА безтегловност!
Всяка молекула от тялото ви и около вас в този момент е в истинска безтегловност!
Недостатъкът тук е, че може да трае броени минути само, разбираемо защо:)
Dedo pop:
Прав си , неточно съм се изразил. Само ми обясни как се неутрализира теглото а не гравитацията? Имам някакви спомени че теглото зависи от гравитацията или греша?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия