Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства
Има ли работещ гравитационен двигател в малък мащаб?
бай Теню:
--- Цитат на: epwpixieq-1 в Юли 09, 2016, 06:27:52 pm ---Саморъчно направена груба установка, показана тук с цел да даде идеи за експериментиране на колегите.
Осите (хоризонални и вертикални) позволяват на тежестите да се въртят ( до колктото триенето не им пречи разбира се ) около оста си. Консервената кутия с двата винта е груба изработка на идея която видях тук ( https://www.youtube.com/watch?v=u1dvSINRylk )
В момента задвижвам конструкцията с ръка като идеята е да се усети как се движат тежестите и придобие представа за динамиката на силите в системата. Интересното е, че когато по вертикалните оси има напрежение тогава, в определени положения, тежестите се движат/падат без да усещам напрежение на подавашата сила ( ръката ми ). Имам усещане, че режима на работа триябва да потдържа постоянно такова напрежение, като това (поне на мен) ми изглежда важен фактор който влияе, в допълнение на идеята за "падащата тежест".
Ще си позволя да обръна внимание, че цялата установка може да се погледне (моделира) в някаква степен, като една комплексна лостова система с вътрешен център който разделя "дългото рамо "( малка сила - дългъ път ) от едната страна и "късото рамо" ( голяма сила - къс път ) от другата, като изходната сила за вършене на работа се извлича от "късото рамо". Разбира се напрежението по конструкцията както и идеята за "падането" на тежестите придават много по-висока комплексност на динамиката на установката.
--- Край на цитат ---
Да има такъв двигател и той работи от векове. И е едно не толкова сложно нещо. Като се върнах 10-тина поста назад и изпаднах в недоумение как хора образовани, знаещи и можещи могат да измислят такива БЕЗСМИСЛИЯ за да докажат , че не било възможно да се направи гравитационен двигател и като създават някакви конструкции ....просто мама мия. Защото е сигурно много по просто да се построи една АЕЦ за много милиони или един ветрогенератор за около милион или един ФВ парк пак за милиони отколкото да се впрегне парче желязо и да върши работа безспирно докато има тая сила ГРАВИТАЦИЯ или по просто земно притегляне. Аферим машаллах бре......
бай Теню:
И за да не съм голослловен Първият механичен часовник, задвижван с тежести, започва да работи в Англия през 1284 г.
Yoro:
Напълно те подкрепям Теню и съм убеден, че такива устройства са правени не веднъж. Не им харесва на определени среди и се прави всичко възможно да не се популяризират.
Какво мислите, че има под кашона на този трактор? :)
https://youtu.be/3U_AMing5ic?t=1121
Нещо подобно е според мен.
https://www.youtube.com/watch?v=U8v7ZQiGSgE
mind:
--- Цитат на: Теню в Юли 11, 2016, 09:29:35 am ---И за да не съм голослловен ...
--- Край на цитат ---
Иронията в това е, че си абсолютно голословен... поне засега.
бай Теню:
Колега а Вие сте вероятно не само късоглед а и си нямате и грам представа колко банално просто е това един Гравитационен двигател, при това дори и вечен....Или понеже пред името ми не стои проф. и си мислите че ви будалкам...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия