Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства

Има ли работещ гравитационен двигател в малък мащаб?

<< < (18/28) > >>

EDM electronics:
Ами да, темата е ...работещ гравитационен двигател... и ако някой "изобретател" не покаже такъв на практика е добре даже темата да се премести в рубриката "Пълна лудница" . ;D
Има нужда форума от такъв раздел с такова заглавие... ;D

dmitarp:
Времето ще покаже правотата ми. И понеже става въпрос за гравитационен двигател, ще спомена само теоремата на Коши за интеграл по затворен контур в потенциално поле, каквито са и гравитационното и електрияеското и магнитното полета. Та по за затворен контур интеграла е равен на нула т.е. работата която ще получите е нула. За да имате работа е нужна промяна на потенциала, да не се работи по затворен контур. Дори да предположим че може да манипулирате гравитационното поле ( магнитното поле например може да се манипулира и там резултата е ясен) пак няма да постигните целта си, защото за тази манипулация също се изисква енергия.
Единственото достъпно СЕ, което може да се използва и то се използва успешно е Слънцето, няма и не може да има друго СЕ, теоремата на Коши и обобщената теорема на Коши–Поанкаре са чисто математически доказани, без никакви физични предположения, така че те са в сила дори в центъра на черна дупка, където познатите ни физични закони може и да не важат.
И накрая , може и нагло да прозвучи но един съвет вземете да четете малко повече математика и ще разберете някои тайни, а и ще преосмислите света по  друг, бих казал по красив начин. И пнеже не отричам напълно СЕ, споменах че това е Слънцето затова и съм тук, за да се разменят интерсни идеи около използването на енергията му.

Отговора на конкретния въпрос от темата е:
Да има, може да се реализира такъв като се използват приливите и отливите. Но такъв, който работи по затворен конур няма и не може да има. Най простия пример е махалото, ако то не затихва то значи сте открили гравитационния двигател.

EDM electronics:
Е, има и друга СЕ освен тази от слънцето - ядрената. Разпада на материята отделя голяма енергия и това протича без намесата на слънцето. Енергията е заключена вътре в атома. Той е като една заредена вечна батерия с магнитна и електрическа енергия.

Като алтернатива на ядрената е енергията от плазмата. Създава се плазма или кълбовидна мълния с малко енергия и вещества, така се образува кратка ядрена реакция или при кълбовидната мълния имаме вече един огромен атом с безброй протони и неутрони в ядрото и безброй електрони в периферията и когато този евтин процес се прекъсне, възвръщането на материята в обратното й състояние е свързано с отделянето на огромна енергия, съпоставима с позната ни ядрена енергия. И това не е нещо ново. В момента се работи усилено над него от всички държави.

Та има л'яп в СЕ, не като да я няма хич.  ;)

бай Теню:
Колеги чета и не мога да проумея защо гледате само нагоре към небето. Може би защото там са Боговете или дявол знае какво. Ще отложа идеята  със железата за друг път. Сега един прост пример Празна бутилка от безалкохолно във кофа с вода. Затваряте капака и обръщате кофата. Ако имаше вместо дъно още един капак като го отворите какво щяхте да видите. Че бутилката е изплувала или че е на дъното. Мисля че ще е изплувала. Сега вземете една празна 20 лтр туба и се опитайте да я потопите  примерно във варел или басейн с ръце. Ще видите доста зор докато това се получи. Сега остава и да ми кажете ако сложа 10 кг тежести и тубата ще потъне. Да ама НЕ. Когато ви казвам че съм измислил по малко по друг начин как тежестите да въртят един вал а тубата да ги вдига и така цялата система да се върти със сила колкото тежат в момента работните тежести вие казвате че не можело.Аз пък казвам че не само може а и го правя. Цялото нещо в работен вид излиза по малко от 1000 лв. Т.Е.  тръби 5 бр по 70 лв 10 бр тръбички по 5 лв, 10 стержена железни 100 лв ,20 капака 200лв и 11 бр бичмета по 2 метра 90лв   Ето това е в най прост вид една система една установка която няма да спре докато нещо не си счупи или повреди. Няма нищо сложно божествено или невиждано. Невиждано е само такава комбинация. Сега ще ми искате чертежи и подробности и какви болчета и т.н. Болчетата са със ситна лява резба за да не се развиват. Да показвам ли и други модели или се сещате. Всичко това обаче трябва да е под товар защото като и изпуснеш юлара и отива коня в ряката. т.е. спира. А другата установка със железата се ускорява и не спира но не са желателни много обороти.Нужен е въртящ момент не обороти. Иначе се получава ефекта че не можем да тръгнем на 5-та предавка. Уж 100 коня мотор а тя пущината не иска да тръгва. А един човек със една човешка сила и без скоростна кутия ще вземе да я бутне и тя ще вземе да тръгне.Как се получава така а.....И моля колеги които са за футболен мач да отидат там. Пълно е със енергични хора които пращят от толкова СЕ, че стадиона чак  ще се пукне. Тука ловим друга СЕ. За другите СЕ-та по после...

dmitarp:

--- Цитат на: EDM electronics в Юли 13, 2016, 11:02:00 am ---Е, има и друга СЕ освен тази от слънцето - ядрената.

--- Край на цитат ---

Не мисля, че ядрената енергия е достъпна за отделния човек. Няма как в къщи да си държа радиоактивни материали, а за студен ядрен синтез просто забрави, въобще за ядрен синтез при земните условия това е изключително трудно за изпълнение. Това, което тук може да се дискутира, и да се направи е единствено работата със Слънцето или работа с плазма.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия