Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства

Има ли работещ гравитационен двигател в малък мащаб?

<< < (19/28) > >>

бай Теню:
Дааа нещата стоят така. Защо трябва да е сложно, като може да е още по сложно. Отговорът е може би за да не могат дребните гадчета да си го правт в къщи и да изтървем юлара...

EDM electronics:
Аз пък се учудвам, как някой хора искат другите да им вярват на празни приказки, без да се покаже нещо реално. Ами нормална реакция на хората....

locco, останах изумен от дадената от теб схема без обяснения  ;D. Ми това е малко да се каже - едно нищо. Трансформатор ще го захранваме с постоянно напрежение - де се е чуло и видяло такова нещо?  ;D Да беше обяснил как работи схемата, та да е по-пълна излагацията.
Знаеш ли, предавай тази тайна за СЕ по Скайп и Фейсбук, там има много специалисти, които ще й се зарадват.

Теню, по примера с бутилките:
Ако сложиш в една кофа с вода бутилка и я обърнеш, то бутилката ще изплува обратно към дъното на кофата и ще създаде някаква подемна сила-енергия, която обаче не е СЕ, а идва от там, че ние предварително сме й създали тези условия, тъй като сме вложили енергия да обърнем кофата - бас хващам по-голяма от тая дето бутилката ще произведе с подемната си сила.  ;D До тук нещо неясно?  :D
Хайде моля да няма изхвърляния. Така с празни приказки става само при пазарлъците на пазара. Естествено се отказваш да показваш каквото и да било, защото е ясно, че няма какво да покажеш.

EDM electronics:

--- Цитат на: dmitarp в Юли 13, 2016, 12:15:37 pm ---Не мисля, че ядрената енергия е достъпна за отделния човек. Няма как в къщи да си държа радиоактивни материали, а за студен ядрен синтез просто забрави, въобще за ядрен синтез при земните условия това е изключително трудно за изпълнение. Това, което тук може да се дискутира, и да се направи е единствено работата със Слънцето или работа с плазма.

--- Край на цитат ---
Да, именно работа с плазмата. Това е пътят според мен. Но енергията от плазмата е именно от ядрена реакция. Вече физиците приеха, че плазмата се явява четвъртото агрегатно състояние на веществата. Между превръщането му в такова и връщането обратно при определени условия може да се извлича енергия от протичащите ядрени реакции. Това е технология, която може да стане и за локално използване и безопасно. Има един бълг. професор Съргойчев, той работи по този проект заедно с един наш съфорумник - Велин. Още и проф. Кирил Чуканов с кълбовидната мълния.

Yoro:
Здрасти EDM electronics!

Можеш ли да ми помогнеш за изработването на голяма рид ампула?
Трябва да работи нормално на 5 А  40-50 V.
Имам ли това ще видиш това което обясняваш, че го няма.
Ще си платя за изработката.

Поздрави Жоро- "идиота"! Според Радико де. :D :D :D

EDM electronics:

--- Цитат на: Yoro в Юли 13, 2016, 12:47:53 pm ---Здрасти EDM electronics!

Можеш ли да ми помогнеш за изработването на голяма рид ампула?
Трябва да работи нормално на 5 А  40-50 V.
Имам ли това ще видиш това което обясняваш, че го няма.
Ще си платя за изработката.

Поздрави Жоро- "идиота"! Според Радико де. :D :D :D

--- Край на цитат ---

Мога, но това е толкова просто, че ще можеш и сам да си я направиш. Примерно:
- Вземаш яки контакти от някое старо реле, които са посребрени и са на гъвкави пластинки. Поставяш ги срещуположно на някаква импровизирана стойка, както в рид ампулата. На единия електрод до контактната пъпка залепи малък магнит и си готов. При появата на магнитно поле то ще привлече малкия магнит, който ще приближи единия електрод към другия. Гледай единия електрод да е на подложка, за да е по-силен натискът, а от него зависи токът през пъпките. Така долу-горе са направени рид ампулите...

Така може да си направиш и рид ампула за 100А, особено ако имаш и малко сребро да си изготвиш контактните пъпки, примерно, като шалтера на стартер за автомобил.

Аз не бих ползвал рид ампула, а мосфет транзистор или съставен такъв. С него може да се постигне по-малко съпротивление и е по-надежден.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия