Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.

Въздушен слънчев отоплител от бирени кутии.

<< < (11/14) > >>

Аtos:
Абе, каквито и замервания да правиш...има си стабилен почти БЕЗПЛАТЕН ефект.
Не вярвам вентилаторчето да е повече от 100 вата:)

Радико, стига с тая депресия- това е психологическо състояние.
Декомпресия е правилната дума:)

scar:

--- Цитат на: Радико в Февруари 25, 2015, 09:19:03 am ---Два въпроса се налагат от изказването ти
  1. Това 200mBar какво са, абсолютно налягане сиреч 200mBar над абсолютния вакум или 200mBar декомпресия сиреч със 200mBar налягането в пакета е било по ниско от атмосферното в момента. Разликата между двете стойности е огромна.
  2. Каква беше площта на пакета който вакуумирахте. Ако не ти е проблем да го сметнеш превърни тези милибари ли са милибарове ли са в килограми на см2 и ги умножи по площта на пакета и сподели колко килограма е бил натиска който е издържал пакета.  Ако те затруднява сподели размерите и какво точно си измерил да го сметнеме.

--- Край на цитат ---

1. 200mBar над абсолютния вакум.
2. Между дистанционерите беше 33/33 см. При пробата сложих 4 парчета плексиглас между 2-те стъкла с размер 1/2 см на разстояние 11 см едно от друго и така един вид го разделих на 9 квадрата по 11/11 см. Беше ми ясно че ще грумне ако ги няма и затова при теста беше така. Използвах компресор от тез дето ги продават по 150 лв с 20 л обем и сложих маркуча на засмукващата страна и успя да свали само до 200мбара. После за кеф решихме да го гръмнем и му махнах парченцата с едно желязо през дупката на вакумметъра, но към 400-500мбара гръмна. Много яко стана. Иска ми се да пробвам да му хвърля малко лед отгоре да видя дали ще издържи на удар. Другото дето ме притеснява е, че при минусови температури стъклото става по слабо и пак може да гръмне.

Някой ако има идеи как по друг начин може да се направи да каже.

Радико:
Не мога да разбера защо се опитваш тепърва да откриваш топлата вода при положение, че един кубически метър аргон е седем лева "ако го пълниш в бутилка от един кубик" ако пълниш в шест кубикова бутилка се връзваше към три и петдесет.

Аtos:
Радико, човекът се забавлява просто...:)
И от най-голямата тъпотия може да хрумне идея...а и ако не си го правил на практика, откъде ще знаеш точния ефект?
Добър или лош, експериментът дава опита!

scar:
Т.е. казваш да слагам аргон понеже е също толкова добър изолатор като въздуха? аз що знам,че вакума е най-добър? Иначе гърмежа беше за забавление наистина.

Стъклопакет-бяло стъкло / бяло стъкло  е 2,7W/m2.K, при стъклопакет Бяло стъкло / Ниско емисийно стъкло е 1,4W/m2.K, а ако пакета се напълни и с газ аргон коефициента пада до 1,1W/m2.K.
То много пада ве. Както казвали евреите-"Ако няма файда, то поне файдица"

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия