Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори
ОПРОСТЕН РОТОВЕРТЕР
kd_dinev:
Нали споделянето на идеи беше една от основните цели на този форум?СПОДЕЛЯЙТЕ,СПОДЕЛЯЙТЕ-това го прочетох в един пост в този форум!Откога това се превърна в еретическо действие?Да не би да възраждаме СВЕТАТА ИНКВИЗИЦИЯ?Dedo pop напълно съм съгласен с теб-има хора със знания и хора без знания,за съжаление от постовете ти не личи да си от първите.Кой и кога те е молил за вниманието ти,парите ти,времето ти и е искал от теб да доказваш каквото и да било???Юлиане,уважавам ерудираността ти и начина на мислене,но как да заговорим на един език,като аз през цялото време визирам система,която се самоускорява без да върши работа срещу външни сили,а ти ми даваш за примери системи,извършващи външна работа и принудени да ускоряват външни за системата тела?Предполагам си запознат с машините за втечняване на газове и защо се смята за по ефективно газа да бъде накаран да извършва външна работа?Колега Ksurnew твърдиш,че си технически грамотен човек ,а не казваш какъв тип електромотор е бил този стартер,разполагахте ли с техническата му диаграма,с отразени в нея съответните му характеристики и проверихте ли дали мотора отговаря на тях т.е.че е в абсолютно изправно техническо състояние?Откъде са идвали големите загуби-от прекомерно триене в лагерите или втулките,от изкривен или недобре балансиран ротор или от утечка на ток или от нещо друго?Развъртахте двигателя под товар или на празен ход?И понеже бях обвинен,че нямам достатъчно съвременни познания,ще се опитам в следващия пост да изложа теоретическа обосновка на това,за което говорим.
Ksurnev:
madsatbg
kd_dinev
Правихме опити с 8 мотора. Единствено този се доближава до кдинев.
Не че резултатите на другите не бяха същите, но за този и един по-мощен реостата беше вана.
Първия беше 150вт. 31000 об/мин от немски телекс (малкия), след това големия 16000об.
Точно това, което описва кдинев като експеримент.
Оптимизма е добро качество. Пиша за да не си трошите главите, като мене и приятелите ми, с които правихме експеримента.
Поздрави от Смолян
Чичо НОНЧО:
Абе, Динев!
Що се ядосваш бе, човек! Я им спретни на тия многознайковци един ОПРОСТЕН РОТОВЕРТЕР и им докажи, че всички са балъци и тъпаци и всички тия закони било то физични или пък електрически за тебе не важат!
Какво като всички ти обясняват, че няма как да стане!!!!
Удари ги у земята, брат! :) ;) :D
kd_dinev:
Аз по природа не съм оптимист,или по точно съм като оня от вица дето песимиста викал"по-лошо от това не може да бъде" а оптимиста казал"а може,може"Единственото,в което вярвам е,че ако господ ни е създал по свой образ и подобие би следвало независимо какво ни струва да намерим сили,средства и начини да се измъкнем от този порочен кръг,в който са ни нахендрили.Пиша тук с идеята,че ако не съм прав ще се намери някой да ме обори,ама с коректни аргументи,доказани факти и правилно описани и технически издържани резултати от дадени експерименти.Та колега Ksurnev, помолих те ако разполагаш с точни и конкретни резултати от твоите експерименти,с подробни дани за техническото състояние на двигателите,типа им,характеристиките им,откъде са идвали големите загуби-това бих го приел за помощ!А иначе все едно
аз да кажа-снощи направих в къщи експeримент с един двигател,почти като на колегата Ksurnew ,но за разлика от него получих страшни резултати,почти не вложих енергия,а получих толкова много,че за малко да подпаля кооперацията,добре че ваната ми е чугунена,само се разтопи и изтече през канализацията...Евала,Чичо НОНЧО е такова рамо чаках,брат,ти си по-добър от редбул-просто ми даде криле!
Dedo pop:
Направи го тоя експеримент най-накрая. Ще получиш не повече от 0,8 от това което си вкарал. И това е максимума. Реално ще бъде много надолу.Ясно че това ти е идеята фикс в момента. Осъществи я най-после за да дойде момента на истината, ама май не ти стиска защото ще се окаже че не си прав.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия