Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори

ОПРОСТЕН РОТОВЕРТЕР

<< < (37/62) > >>

Радико:
kd_dinev
Не знам дали е така но ми се струва, че си еволюирал от първоначално изложената от теб идея: "Опростен ротовертер" до машина използваща ефекта на Харолд Аспден което е нещо коренно различно. Има поне още три теми където вече е разискван въпроса. Последната я отвори GreenHulk:
http://mazeto.net/index.php/topic,9580.msg73522.html#msg73522
Темите във форума, струва ми се са подредени тематично а не по авторство. Ти когато се регистрира в форума нали се съгласи с "общите условия" Моля те спазвай ги и пиши в съответстващите теми.

kd_dinev:
Досега се въздържах,ама ще се наложи да те попитам-ти не даде ли мъжка дума да влезеш пак в темата само ако изрично бъдеш помолен за безценната ти помощ?Що се отнася до другото има модератори,администратор-обърни се към тях,нямам нищо против да махнат всичко,което е против правилата...

kd_dinev:
Колеги-молба за малко помощ!Казуса е следния-сериен двигател движещ се на празен ход с определена скорост се превключва в режим на динамично спиране,при което схемата е направена така,че в генераторен режим да работи със самовъзбуждане.Питането ми е следното-след като достигне критичните обороти,след които генераторно спиране със самовъзбуждане става невъзможно-ротора на машината ще започне ли отново да се ускорява -при положение,че не променяме нищо по схемата?

Радико:
kd_dinev
Отговора на твоя въпрос се съдържа в самия него.
Значи слезе ли под "критичните обороти" ще премине в двигателен режим и ще започне да се ускорява. но само до момента в който се върне отново над "критичните обороти"  тогава отново ще се върне и в генераторен режим. Друг е въпроса, че при някой модели от споменатите двигатели тези критични обороти са по високи от "другите критични" тези на механичната якост. Всъщност нещата опират както до изпълнението на двигателя, така и до приложеното върху него напрежение от токоизточника.

kd_dinev:
Радико,с теб сме водили доста спорове-повярвай ми в момента нямам нито време,нито желание за каквито и да било спорове-затова и се опитах въпроса ми да е максимално изчистен и със съвсем практическа насоченост!Тъй като е важно за мен и това,което правя ще си позволя да те попитам,надявам се без да се обиждаш-сигурен ли си наистина,че в такъв тип постановка ротора ще започне отново да се ускорява?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия