Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори
ОПРОСТЕН РОТОВЕРТЕР
Ksurnev:
Не разбирам защо на това му викате РОТОВЕРТЕР.
То си е РОТОВЯТЪР!!
kd_dinev:
dymelsoft, прав си, грешката явно е моя, за което съжалявам. Извинявам се и на колегите, на които съм загубил времето. Вчера като го написах, като че ли всичко беше наред, днес дава някаква грешка в сървъра. Когато мога да бъда по коректен ще повторя опита.
kd_dinev:
Много хора в този форум се опитват, използвайки центробежните сили да създадат постановки,от които да се извлече СЕ.Склонен съм да мисля,че тези сили играят роля и в ускорението на ротора на машината,която разглеждаме,доколкото те в крайна сметка са виновник за неговото разрушаване.Та колега dmitarp тъй като явно си на ти с Нютон и често си говорите би ли ни казал какво място заемат те в неговата механика,каква според него е тяхната природа и защо се появяват или изчезват в зависимост от характера на движението на материалната система? Колега Ksurnew имаш навика да се появяваш да хвърляш някоя и друга бомбастична приказка и да изчезваш,оставяйки ни да си пънем немощните мозъци над твоите мисловни бисери.Бъди добър, моля те,разясни ни защо трябва да го наричаме РОТОВЯТЪР?
madsatbg:
Здравейте,
днес се срещнах с колегата kd_dinev.
Обсъждахме идеята му за "опростен" ротовертор.
Аз се наемам да изпълня експеримента с постояннотоков електро двигател с последователно възбуждане.
Ето и линка, който мистериозно не работеше:
https://www.wisc-online.com/learn/technical/industrial-automation/iau12508/series-motor-run-away
kd_dinev:
Интересно,на никой ли не му направи впечатление,че след скъсването на ремъка,респективно след оставането на двигателя без товар,големината на тока,преминаващ през машината рязко намалява и клони към нула,докато същевременно оборотите на ротора се увеличават и единственото им ограничение е механичната издръжливост на конструкцията му,т.е. не е възможно енергията черпена от външния източник на захранване да бъде причина за непрекъснатото нарастване на кинетичната енергия на въртящите се части на двигателя.Само ще посоча,че тяло въртящо се с 15000 об/мин. и притежаващо инерционен момент 0.5 кг.м има кинетична енергия от порядъка на 560 килоджаула,пък вие ми кажете дали това е СЕ или не е...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия