nizo-извини ме-за мен постът ти е абсолютно неразбираем!Единственото, което мога да коментирам и ме изумява-ти смяташ, че една низша система съдържаща движещи се части, която е в състояние да даде по сравнително прост начин КПД по-голямо от единица, за недостойна за внимание, в сравнение с висшите измислици на Капанадзе, Кулабухов и т.н.Я ми кажи тогава - защо тук толкова години толкова народ се мъчи да направи някакви работещи реплики на тези висши системи и все още никой не е успял???
Ще ти отговоря с малко математика и още по-малко физика.
В математиката има една теорема, ( препоръчвам ти да си припомниш, какво означава термина теорема) която като се преведе на езика на физиката гласи:
Работата по затворен контур е равна на нулаНяма да доказвам тази теорема, тук не е училище, само ще дам пример за по-лесно разбиране.
Пример:
Взимаш 1 кг вода при 20
оС, влагаш енергия, получаваш 1 кг водни пари, кондезираш тези пари и в кондензатора получаваш 1 кг вода охлаждаш до 20
оС и получаваш енергия, равна на вложената.
Второто нещо е, че в математиката има понятия като събиране и изваждане ( не е лошо и тях да си припомниш)
Като се преведе на езика на физиката, може да се каже:
вложена енергия = получена енергия + генерирана енергия
В общия случай генерираната енергия ти е нула, понеже не променяш състоянието на веществата в системата.
И това твърдение е безсмислено да ти го доказвам.
Нито системата, предложена от теб нито тази на Тариал и на който и да е друг, не може да излезе извън рамките на тези две твърдения. Това са математически твърдения, това го запомни много добре, при тях няма ала - бала, по логичен начин се доказват, няма как да ги опровергаеш, това не е теория или постулат или каквото и да е друго.
Във връзка с първата теорема, искам да дам още един пример. Когато ходиш на работа с кола и след това се върнеш, съгласно теоремата, разходът на енергия трябва да е нула. От тук и извода, че цялото гориво където си изразходил се е превърнало на топлина и на вятър. Именно тук идва голямото предимство на електромобила или автомобила с маховик, част от енергията, вместо да се превърне в топлина се връща обратно в системата.