ful,знаеш ли каква е основната разлика на концепциите с които мислим аз и ти?
Аз смятам познанието за нещо непреходно, ти го смяташ за ЧОВЕШКИ ПРОДУКТ - арогантно е!
Аз смятам информацията за основна съставка на всичко във вселената, ти я смяташ единствено за носител на човешките знания - абсурдно е!
Atos, познанието не е статична материя, тя е продукт на еволюцията на човека на неговия мозък и натрупаните там
знания.
Е...не е така! Смесваш знание с познание!
Ще ти дам прост пример - откъде една котка знае коя трева да яде, когато е натровена от нещо? Котката няма твоите знания, но има ПОЗНАНИЕ, без значение по какъв начин го е добила (генетично). Тя има СВЕТОУСЕЩАНЕ различно от нашето.
Самите ЗНАНИЯ са измислени от човека! Те са негова фикция!
Може някой да стигне до познание и без да са му преподавани ЗНАНИЯ!
Зависи как възприема света и всяка негова проява, колко, как и какво наблюдава. За познанието дори не е нужно непременно да се търси логика или тълкуване!
Човек с ПОЗНАНИЕ за нещо не винаги може да го формулира! Това е така, защото арсеналът от ЗНАНИЕ на човечеството няма всички понятия и термини, които да отговарят на истинското ПОЗНАНИЕ все още...
Пример за това е някой будистки лама - той не може да ти обясни как се чувства в процес на дълбока медитация, защото в никой език няма такива термини и определения, това е неформулируемо!
Все едно да обясняваш на някоя риба какво е усещането от спринтирането (ако допуснем, че разбира).
Просто говорим на различни езици (нищо лично)