Здравейте философи
. Аз като Ви разправям, че всичко е информация вие не та не.
. Неутриното е частица която е продукт на ядрените реакции. При "Бета-разпадът" в зависимост какъв е той имаме съответно неутрино или антинеутрино. Учените отдавна се опитват да изследват тези частици, които са в изобилие, ето един цитат от статия по въпроса :
" Частиците неутрино, които са в изобилие във Вселената са едни от най-мистериозните. Те имат изключително малка маса, сравнително доскоро смятана за нулева.
Нискоенергийните неутрино изключително слабо взаимодействат с материята: например, неутрино с енергия 3.10 MeV могат свободно да преминат през слой вода от порядъка на 10
18 m (около 100 светлинни години). Всяка секунда през площ от 1 cm² преминават около 6×10
10 неутрино, отделяни от Слънцето, но тяхното въздействие върху веществото почти не се чувства.
Има три вида неутрино - електронно неутрино, мюонно неутрино и
тау-неутрино ( и съответните им античастици), които може да се превръщат в един от друг в така наречените осцилации на неутриното.
Много теории във физиката на частиците предричат съществуването на частици стерилно неутрино, които ще се държат по различен начин от трите известни видове неутрино.
"Намирането на четвърти вид неутрино ще промени цялата картина, което ние се опитаме да направим с настоящите и бъдещи експерименти," казва Питър Уилсън (Peter Wilson), учен от Fermi National Accelerator Laboratory."
Всичко написано от мен по-горе ясно показва, че неутриното или по скоро съществуването му е следствие от процес и като такова е носител на информация за същия. Това което смятам аз е, че всичко във вселената може да се разглежда като информационен поток на причинно-следствените връзки. Ако допуснем, че всичко е започнало от нещо дето се е взривило
/ГОЛЕМИЯ ВЗРИВ/ или там каквото е било то всичко, което в момента съществува е следствие на първопричината или казано по друг начин всяко движение на всяка една частица плюс тяхното разнообразие и свойствата им не са никак случайни, а са следствие от информационната нишка (матрица) на вселената.
В заключение бих казал, че съвременна наука тепърва открива съставните части на този информационен поток и по тази причина все още не може да го разчита. Когато това стане, ние ще можем да създаваме информационен поток на съзнателно ниво и идеята за "телепортиране" и овладяване на космоса от човека, ще стане реална, сега е само в сферата на фантастиката
.
П.П. твърди се, че неутриното не въздействало на веществото, но аз не смятам така. Точно неутриното и неговите разновидности и поведение определят самото съществуване на веществото задавайки и поддържайки информационния му модел. Всички сме продукт на нашата звезда, това е. Да ни е "жива" и "здрава".