Справочници, схемотехника, теория > Компютри, мрежи, freeware софтуер, операционни системи и др.

Всичко за WINDOWS 10

<< < (26/57) > >>

getca:
 ;D Буахахаа...туй беше добро, колега, Ksurnev. Само че важи за малко по-назад във времето. В последните години отворените системи направиха голям скок. Предимството е, че могат да се ползват чисто потребителски без грам мисъл и знания, а възможностите за сглобяване на собствена оригинална система се запазват. На който му е любопитно и интересно да човърка, на който не, да кара слепешката. Същото като експлоатацията на хавтомобил  :). Има хора, каруцари им викат, дет знаят само да пъхнат ключа и да въртят геврека. Но има и други, дето им е кеф да почовъркат и понаучат разни неща покрай това.
Относно ОС, няма идеални такива. Въпросът е да се избере по-малкото зло, което да върши реална работа с минимум главоболия. Точно затуй бях писал някъде за смисъла от работа с Вин само при нужда от тежки комерсиални продукти, нямащи аналози под Линукс. За ежедневна работа - текстообработка, изображения, електронни книги, браузване, мултимедия и т.н. с Линукс се работи без грижа. Няма смисъл да продължавам, който има желание да пробва, който не, да си работи с каквото иска.

EDM electronics:
Аз пък ще направя една аналогия за случващото се по разразилата се сага:

Във форум с тема Фолксваген Пасат се обсъжда най-новия му модел - предимства и недостатъци със стария. Изведнъж някой недоволен от името Фолксваген дори, не само от самата вещ, казва, че японските трактори YTO са много по-добри от Фолксвагена по всички показатели. Заклеймява и анатемосва "заблудените" фолксвагенджии, дето нищо не разбират от МПС, те му се струват мързеливи, а пък ония дето много им знае устата са тролове.
Да речем фолксвагенджиите са технически натури и могат освен лек автомобил да карат и трактор, но като нямат земя да орат, защо им е да влагат тия усилия, пък и интересът им да речем е насочен на друго място и те натам се отдават - човъркат мозъка. Започва една сага, на кой са му по-големи мускулите. Забравя се обаче, че не всеки човек може да кара трактор, а и той не е така разпространен, като ППС, а за конкретен вид работа. Тези хора не искат да карат трактор. Те биха поискали, ако този трактор се превърне в трансформер и става и за лек автомобил. Ей тогава предполагам всеки ще иска да има трактор, защото хем ще оре с него, хем ще бяга по магистралите и хем ще си го вземе безплатно, за разлика от Фолксвагена.

За мен сагата е разбираема, основателни доводи в позициите имат и двете страни по нея, но при условие, че те са технически натури. А такива са на изчезване. От гледна точка на останалите, които не правят разлика между гаечен ключ и секретен ключ за брава е трудно да се постигне консенсус по темата Уиндоус-Линукс.

Аз проявих забравен интерес към Линукс и инсталирах УСУ-дескстоп от флашка. Първоначалните ми впечатления са добри. Работи твърде бързо за от флашка. Остава да изпробвам цялата периферия и всички програми с които работя, за да разбера докъде са стигнали нещата, защото преди 4-5 год. не работеха много уиндоуски програми с Линукса.

Ще се радвам, ако Линукса победи в съревнованието и никой повече да не потърси Уиндоус и поради чисто политически причини. Дано оттатък атлантиците се върнат на ниво лъкове и стрели, а не само да им се срине Уиндоуса, като цената на петрола. Толкова силни са пожеланията ми към нашите колонизатори.  :D ...и искрени  ;D

juliang:

--- Цитат на: EDM electronics в Януари 19, 2016, 01:58:06 pm ---... Остава да изпробвам цялата периферия и всички програми с които работя, за да разбера докъде са стигнали нещата, защото преди 4-5 год. не работеха много уиндоуски програми с Линукса.
...

--- Край на цитат ---

По-доброто решение е да потърсиш програми за линукс с които да си вършиш работата, а не да се опитваш да подкараш програма за windows под линукс.

PyroVeso:
Трябва да ти кажа, че с Mono-то и с Wine-то 90% от уиндоуските софтуери, които някога са ми трябвали, са тръгвали.

Да не говорим, че сериозен корпоративен софтуер, компилиран на Visual Studio 2013 под .NET/C# съм го подкарвал на Linux, търкалящ се на чудесия с визия на голяма USB-флашка и с двуядрен ARM-процесор вътре, при което ченетата на колегите са увисвали до земята...
Има ли желание - намира се и начин (и той най-често се оказва много по-лесен, отколкото изглежда в началото). Няма ли желание - има оправдания.

За Java-приложенията изобщо да не говорим - тръгват си навсякъде с чудесен прозоречен интерфейс. Пишете на Java и програмките ви ще вървят безпроблемно на: от таблети, смарт-часовници и телефони, до огромни клъстери и облаци...

Velektra:
EDM electronics има опасност пак да се разочароваш от Линукс.
По-добре пробвай това:
http://blog.linuxmint.com/?p=2978

После погледни например това:
http://kicad-pcb.org/
http://kicad-pcb.org/download/linux-mint/

Или това:
http://alternativeto.net/software/altium-designer/?platform=linux

Естествено и много други подобни.
Но няма да стане за половин ден и отгоре-отгоре.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия