Справочници, схемотехника, теория > Компютри, мрежи, freeware софтуер, операционни системи и др.
Всичко за WINDOWS 10
EDM electronics:
Колеги, много съм доволен от мобилния HD. Яд ме е, че не съм си взел по-рано, ами да се занимавам с тия флашки и CD/DVD дискове. Разчистих си шкафовете от подобни натурии. Малкото HD е толкова компактно и симпатично на култовата Вестърн Диджитал, но капацитета му 1,5 TB събира информацията от всичките ми компютри и остава още много артък. :D
Има обаче един неразрешен за сега проблем. Как, с каква програма да направя така, че примерно папка с файлове с едно и също име от диска на компа да го сравня със същата папка от мобилния диск и да се запише само новите добавени файлове, не да презаписва всичко. Не говоря и за архив, не ми трябва архив, а готови за ползване файлове, дублирани на мобилника. Примерно веднъж месечно закачам мобилника и някаква програма сравнява папката, която искам да допълня с новите постъпления файлове и се записват само те, друго не. Някой компютърджия да има идея за програма?
Много поздрави! :D
EDM electronics:
Оттеглям си горния въпрос.
Това което ми трябва го може Уиндоуса при копиране. Когато се копират папки с еднакво име изскача един прозорец и те пита: да копира и замести, не копирай и копирай но запази и двата файла. Избира се средното - не копирай, т.е. не копирай еднаквите файлове и то само копира това което липсва, т.е. добавения файл. :D
Еййй, чак сега я научих тази тарикатска функция. ;D
juliang:
--- Цитат на: EDM electronics в Март 28, 2016, 05:02:18 pm ---Оттеглям си горния въпрос.
Това което ми трябва го може Уиндоуса при копиране. Когато се копират папки с еднакво име изскача един прозорец и те пита: да копира и замести, не копирай и копирай но запази и двата файла.
--- Край на цитат ---
Погледни командата robocopy (е... пише се в черното прозорче на ръка... :) ). Има я мисля от windows 7 нагоре. Преди да кажеш "тъпа е" я пробвай върху 10-20 гигабайта данни. Мисля че ще останеш изненадан. А пък ако разгледаш параметрите които може да й зададеш ...
Ако искаш нещото да става автоматично - погледни програмата SecondCopy. Платена е, ма мисля че ми се намираше "лекарство" за нея.
П.С. Внимавай откъде я сваляш, да няма после кат Майстора да ревеш ... :)
EDM electronics:
Сега ще ги потърся тези програми и ще ги пробвам. Благодаря за което.
Впрочем днес пробвах с файл около 2 ГБ и нещата се получиха с Уин. 10. Ще видя и как стои въпроса с по-голям файл. Да, иначе с копиране от Уиндоуса се поставя отметката да изпълнява за всички файлове в папката, а не да се избира "не копирай" за всеки файл отделно. Иначе за параметрите на тази команда и идея нямам откъде се настройват, ще търся .....
juliang:
Robocopy:
http://caughtinpixels.com/how-to-create-a-backup-script-using-robocopy/
Тук е обяснено как да си направиш скрипт (.bat файл), и да го сложиш в "бележника със задачи" на windows-а така, че да се изпълнява на определен период (на час, дневно седмично...). Евентуално трябва да се пипнат някои параметри така, че ако външния диск не е включен, програмата да не "забива".
Самата програма е част от windows-а, върви си с него. Не се налага инсталиране на нищо.
SecondCopy: http://www.secondcopy.com/
Оттам можеш да изтеглиш демо, за да видиш дали ще ти върши работа.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия