Справочници, схемотехника, теория > Компютри, мрежи, freeware софтуер, операционни системи и др.
Всичко за WINDOWS 10
EDM electronics:
Вчера пробвах в реално действие програмата FreeFileSync. Какво да кажа, невероятна програма, невероятен интерфейс. Правил я е някой кадърен човек. Много удобна и лесна работа, българско меню, не англосакско. Програмата първо ти дава да избереш кои файлове искаш да дублираш от вътрешния деск 1:1 и посочваш в кои папки на външния диск да го прави. После има еднопосочна синхронизация или двупосочна, в зависимост чий образ се цели да се дублира или пък да се записват разликите от единия образ в другия, ако е двупосочна синхронизацията. След настройки ги запаметява и всичко се свежда с отваряне на програмата, бутон синхронизация /да се видят разликите, ако се иска/ и после бутон за запис. Това е.
Другата програма Second Copy не успях да я разуча, защото е на английски. Ще продължа с нея днес, да видя коя е по-добра. Но още като погледне човек графичната среда и интерфейса си личи, че FreeFileSync е на много по-високо ниво. Другото й предимство е, че е фрии и работи с линукс, мас и т.н. всички ОС - универсална. Като гледам за сега има и всички възможности на Second Copy.
Velektra:
--- Цитат на: juliang в Март 29, 2016, 01:37:17 pm ---....
Редовния номер на колегите е да вземат някоя записка или чертеж от стар проект като подложка за нов обект, и чак след като са изтрили и променили половината, да се усетят че работят върху стария обект, а вече са направили Save няколко пъти... :) И документацията за стария обект я нямааа... Понякога се усещат чак на другия ден, или след месец ...
....
--- Край на цитат ---
juliang, кажи на колегите ти да ги отварят с "Open As Copy..."
Михаил Кузмов:
http://www.avgthreatlabs.com/eu-en/virus-and-malware-information/content/generic-virus/?name=IDP.Program.D1B0A5C0&utm_source=TDPU&utm_medium=IDP&PRTYPE=IS
Според моята AVG Internet scurity, тази програма FreeFileSync, има потенциално опасен плъгин !
Два пъти опитах инсталиране защото имам интерес към подобно решение, но и двата пъти беше открит и поставен под контрол ! Така не получих разрешение за инсталация ! Четете в линка какво представляват този тип плъгини !
P.S. след известно време. Това ми изглежда по лошо отколкото MS да ви следи !!
Ksurnev:
Относно FreeFileSync!
В сайта им има сорс. Там може да се види точно.
Колкото за AVG - Станаха продавачи! Още не токриват криптовирусите.
За сега ги хващат само Immunet (ClamTK), Bitdefender, F-secure и Avira.
Много Извадените McAffe, Norton, Кашпировски и т.н. ги няма никакви.
Това са тестове от вчера.
EDM electronics:
--- Цитат на: Михаил Кузмов в Март 30, 2016, 11:23:30 pm ---http://www.avgthreatlabs.com/eu-en/virus-and-malware-information/content/generic-virus/?name=IDP.Program.D1B0A5C0&utm_source=TDPU&utm_medium=IDP&PRTYPE=IS
Според моята AVG Internet scurity, тази програма FreeFileSync, има потенциално опасен плъгин !
Два пъти опитах инсталиране защото имам интерес към подобно решение, но и двата пъти беше открит и поставен под контрол ! Така не получих разрешение за инсталация ! Четете в линка какво представляват този тип плъгини !
P.S. след известно време. Това ми изглежда по лошо отколкото MS да ви следи !!
--- Край на цитат ---
Михаил Кузмов при мен няма този проблем. Аз пък въобще им нямам доверие на тези фрии антивирус. На служебния ми компютър имам НОД-платена и работи по доста различен начин от фрии програмите. Досега платения антивирус никога не ми е давал грешки при определянето на компютърни бацили. А всички фрии програми повече от често ти откриват някаква заплаха, каквато всъщност няма, като проверя същия файл с платената програма. Не случайно е направено така, да се ядосаш и накрая да си купиш истинска програма, която да ти върши работа.
Откакто съм с Уин10 не ползвам антивирусна, която така или иначе не върши никаква работа, ами ми натоварва компютъра, прави го по-бавен. Защитната стена на Уин10 е по-безпогрешна от фрии антивируса. Освен това имам бекап файл на дял "С". Т.е. ако нещо се скапе или започне да не върви както трябва, само за 5 мин. нещата си идват на мястото, само с натискането на един бутон.
В тази връзка по-горе колегата tobo 1 предложи програмата Macrium Reflect за правене на огледален образ. Разцъках я тази програма, но не останах доволен. Тя работи единствено с бутващ диск, което е крайно неудобно. Досега ползвах Acronis и пак си оставам на нея, защото се убедих, че е най-добра, макар и да й опростачеха интерфейса, защото тази програма ресторва бекъп файл на ОС без да се рестартира компютъра, направо от него, без да е необходим бутващ диск. Иначе може да генерира бутващ диск, но той се ползва, когато се скапе до такава степен ОС, че не може да се стартира.
Много поздрави!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия