Справочници, схемотехника, теория > Компютри, мрежи, freeware софтуер, операционни системи и др.
Всичко за WINDOWS 10
EDM electronics:
То и SSD не е последната дума на техниката. Има още по-нано технологии за памети. Ще дойде време и то ще умре, като HDD. Така е с всичко. И с нас ще стане същото. Същото е било и с газените лампи преди да се появят LED-лампите. :D
Радико:
--- Цитат ---За първи път технологията за фазова памет бе описана от Гордън Мур, един от основателите на Intel, през 1970 г. в списание Electronics. Преди осем години компанията пусна тестови образци на устройства за съхранение с фазова памет.
--- Край на цитат ---
Това ме навежда на мисълта, че тази памет отдааавна се е ползвала за определени цели, но понеже вече за тези цели има много по добри тази е разсекретена за гражданско ползване. мисля си, че широкото приложение на такива "дискове" ще доведе до навлизането на наистина нова архитектура накрая и наистина нови операционни системи. На първо четене ми се струва безполезно използването на оперативна "RAM" памет при това положение.
Какъв е смисъла от "РАМ" при положение, че харда ти е стотина пъти по бърз от нея.
juliang:
Тази технология е по-бърза от NAND flash-а, не от RAM-а. А и ограниченията в скоростта на достъпа до RAM-а са не толкова от технологията за производството, а от друго, по-прозаично естество - като например скоростта на движение на ел. ток в проводник. Ниската скорост на флеша се преглъща само защото е енергонезависима.
EDM electronics:
Имам таблет Блаупункт на около 3 г. с версия на Андроид 4.0.4.
Искам да инсталирам на таблета едно приложение, което ми трябва наложително, но ми дава стара версия на ОС и не се инсталира.
Въпросът ми е, може ли да се инсталира на таблета по-нова версия на Андроид или да си купувам нов таблет?
juliang:
Предполагам че ако намериш ROM за този таблет, то той ще е най-много някъде до 4.2... и то правен от някой ентусиаст без никакви гаранции че всичко ще върви. По-нататък хардуера на таблета просто не се поддържа, да не говорим за изискванията за памет и видео.
Все пак дай точния модел, да видя какво може да се изрови в нета...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия