Справочници, схемотехника, теория > Компютри, мрежи, freeware софтуер, операционни системи и др.

Всичко за WINDOWS 10

<< < (40/57) > >>

Михаил Кузмов:
Благодаря Velktra! С горната част на поста ти съм на ясно. Не бях се сетил да видя, какво аджеба стартира въпросното .exe. Иначе в services съм забранил ненужно обслужване.
В мрежата не открих този съвет, но открих най невероятни. Като например че това било ала вреден софтуер, и съвети как да се затрие!!!
Сега ще пробвам и ще пиша резултата!

Михаил Кузмов:
Velektra, това свърши работа! Просто но кой да се сети? Номера е да е сложно!!
Има една приказка, "акъл море патки пасе" !??
Благодаря още веднъж!

prp:

--- Цитат на: Михаил Кузмов в Ноември 27, 2016, 10:08:37 am ---Offff.. давайте акъли! В тази тема преди време писах че минах на Win10. После се върнах на Win7 по непреодолими причини на видео картата. След това затрих всички досадни КВта (ъпдейти) които ми натрапваха Win10 както и телеметрия. Известно време се чувствах супер комфортно.
Да ама не!! След време, незнайно защо започна да ми се стартира   svchost.exe (хост процес на услугите на уиндоус).
Това чудо ми взема точно 50% от мощта на процесора, лаптопа става муден, започва едно туткане докато се отвори браузър например, без да има отворено друго приложение. Вентилатора започва да шуми и...!
След ровене по чужди и наши сайтове за акъли не стигнах до никъде.
Сега решавам временно проблема като отварям диспечер на задачите, маркирам процеса и му давам край!
Да ама след малко пак се стартира нещо под това име и пак отново губене на време.
Установих че ако приложа пълно спиране някои неща не работят коректно.
Та въпросът ми е: някой имал ли е подобен проблем? Някой може ли да предложи решение?
Поздрави!

--- Край на цитат ---

Виж много добро решение на проблеми от това естество:
https://www.wintips.org/how-to-fix-svchost-exe-netsvcs-memory-leak-or-high-cpu-usage-problems/

Ksurnev:
За всички с WIN10
Патча спира камара сървери и сървиси. Има го и за W7/8.
За WIN7/8 спира търсенето на 72 MS сървера.

Този е за 10 - не съм го пробвал. За всеки случай - копие на регистрите!!!
https://github.com/Nummer/Destroy-Windows-10-Spying/releases

Михаил Кузмов:
След 15 дни отлична работа на компа пиша решението. Според съвета на Velektra, установих че svchost. exe стартира  Win.Update плюс редица други услуги. Бях забелязал че от доста време за Win7 нямам никакви ъпдейти. После си спомних че четох че MS спира поддръжката за Win7. И така забраних стартирането на Win.Update.
При зареждането svchost.exe стартира услуги без ъпдейта. Всичко си дойде на място. Така или иначе мога да разреша ако евентуално се появи ъпдейт за Win7. Но надали.
Не мисля че спирането на svchost.exe е правилно решение. При мен със сигурност има проблеми.
По правилно е да деактивираме ненужни услуги ръчно. Все пак да се изкажат спецове.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия