Справочници, схемотехника, теория > Компютри, мрежи, freeware софтуер, операционни системи и др.

Всичко за WINDOWS 10

<< < (42/57) > >>

Ksurnev:
Линка по-горе остаря!
В зипа са двете екзета Finale, пробвал съм ги - работят.
Единия е за 7 другия за 10.
СЕ от Смолян

VeleV:
Ksurnev,
не стряскай линуксджиите   :)
Има време до 1 април.
https://www.kaldata.com/it-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/microsoft-%D0%BA%D1%83%D0%BF%D1%83%D0%B2%D0%B0-canonical-%D0%B8-%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0-%D0%BE%D1%81-ubuntu-linux-109448.html

Ksurnev:
Еее, няма страшно, има ДЕБИАН!!!

Пък, какво ли не оакаха Mocro$oft?
Първите 640к.
От каде се пръкна виндовс. Не беше ли нещо ЯБЪЛКОВО$
Какво стана с Ихууу-то$
Ами Скапа$
Ами, и други яки работи, кой ги скапа$
Ами бубулечките$
Слаган $ вместо ?.
По принцип Mocro$oft правят дупки, за да има какво да кърпят.

СЕ от Смолян.

getca:
Да вметна и аз две приказки за последната измишльотина на M$ - Win10. Тъй, значи връчиха ми един нов лаптоп Lenovo с прясно инсталирана ОС да го почовъркам, белким спре да чегърта харда и малко се позабърза. Не бях се борил досега с тази версия, та ше се опитам безпристрастно да споделя първи впечатления. Машината е с 1ТБ хард, 8ГБ RAM и CPU Intel Core i5-7200u.
Студен старт - мъка, не съм мерил точно времето, диска чегърта здраво;
Зареждане на ОС от флашка - проблем, Win10 си мисли, че е единствен, налага се ръчкане в UEFI BIOS и натискане с кламер на един скрит бутон, уфф;
Неизвестно защо се скапва EFI дяла на диска и Win-а не може да зареди - оказва се голям проблем, решим след доста ровене в мрежата и работа с коменден ред;
Влизане в потребителския профил - диска продължава да чегърта, мрежата е на макс, явно търси ъпдейти или кой знае какво прави;
Старт меню - ужасно натруфено, подредено по азбучен ред, трудно се ориентира човек кое какво и за какво е, камо ли пък да търси някаква системна настройка;
Яко фрагментиран диск - същия боклучав дефрагментатор като предишните версии, слагам нещо читаво;
Системната папка за Restore points е по средата на харда  и не ми позволява да срежа дяла на Win-а по-малко от 500ГБ. Налага се да изключа System restore за операцията. Губя време за това, ровейки в Нета как става;
Софтуер - доста безмислени неща от M$ и Lenovo, знаят се, да не изреждам;
...и сега се почва - оптимизации, защити, чудеса...
Това е горе-долу, за дизайн на джамовете и подобни не ми се приказва, че ше скочат разни хора. На който му харесва да се бори, аз лично не бих си го причинил. Изказаните дотук размисли и мнения касаят само мен лично, тъй че феновете да не се впрягат особено.

Ksurnev:
Геца, привет.
Да не те измами дявола да пуснеш Windows Upgrade Manager, навира 16G ъпдейти, и става трагично бавно.
Добре е да му качиш ClassicShell, ще се оттървеш от скапаното меню.
Чегъртането е от това, че търси над 80 сайта на Micro$oft. Качи DWS_Lite за win10 и ще спре.
Ще кача логфайл за спрените сервиси от DWS.
СЕ от Смолян - Коцето.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия