Справочници, схемотехника, теория > Компютри, мрежи, freeware софтуер, операционни системи и др.

Всичко за WINDOWS 10

<< < (43/57) > >>

tobo1:
Ksurnev,
наскоро "открих", че съществува W10 LTSB. Поразрови интернет да разбереш какво е, ако не си запознат. Това е единствения 10 на който имаш контрол върху повечето настройки.
Засега съм доволен, и няма да се връщам на W8.1 както правех след всяка проба досега с 10.
Препоръчвам го на всички, но е Evaluation за 90 дни, казват че си работи и след този период без проблем(???), след 85 дена ще споделя какво се случва, ако някой се интересува.

getca:
Коце, благодаря ти за съветите!.. Разгледах предложените софтове и ще видя какъв е резултата след прилагането им. Ако има още неща за скопяване, подобряване думай, че не съм в час с тая простотия. Сега ме дразни големия дял на смотания Win, не мога да го срежа. Пречи фрагментирания Page файл. Не знам ако го изключа, срежа диска и после пак го включа дали ше изреве нещо. Мисля, че повече от 200ГБ не са му нужни, макар че е кощунство туй, мда. Засега се разполага на около 70ГБ, ма знам ли колко ще се надуе като се работи повечко. Та, ако ме подпреш с малко опит и акъл нема да е лошо. Виждам, че опит имаш явно  :) Па като мина към Смолян ше пием по питие, проблеми няма  8)
Поздрави от Софето!...
Добавка: tobo1, тва LTS що ли ми е познато от Ubuntu версиите. Ай, ай, какво падение за M$.

tobo1:
getca, съвет от мен - изкючи всички процеси от TaskScheduler, това са процеси настроени за автоматично стартиране, остави само
\Microsoft\Windows\TextServicesFramework\MsCtfMonitor   
тъй като той управлява клавиатурата за кирилица и също така остави ако видиш твои програми - по заглавието ще ги познаеш.
Най-лесно става с Autoruns
https://docs.microsoft.com/en-us/sysinternals/downloads/autoruns
портабъл програмка, табчето на което пише ScheduledTasks, махаш всички чавки. Там където не ти позволява използавай Delete (хитроумния уиндоус не дава да се изключат, но позвоява да се трият ???).
Ще се изненадаш от промяната.
Преди всичко това ЗАДЪЛЖИТЕЛНО си направи RestorePoint за да можеш да възстановиш състоянието ако объркаш нещо - > десен бутон върху ThisPC> Properties > SystemProtection > Create

За Paging fail - ThisPC > Properties > Advanced tab > Performance-Settings > Advanced tab > Virtual Memory-Change

Коригирано/А/

Аtos:
Доста "смел" съвет, бих казал!
Голяма част от самостартиращите се процеси са драйвърни програми, без които дори няма да може и да се бек-ъпнеш, ако не знаеш какво правиш!
Да, могат да се спрат УСЛУГИ, които не са нужни и се самостартират, но всяка една трябва да знаеш за какво е, проучвай преди това!

miromad:
Преди време пуснах връзка към една руска сборка на Windows 10 Enterprise, но явно ще трябва да я пусна пак - http://nnm-club.name/forum/viewtopic.php?t=1166816
От доста време съм с този Уиндоус и нямам никакви проблеми.
В образа има активатор, файл за изключване на ненужните функции и следенето, и някои допълнителни програми, които са нужни за нормалната работа на Уиндоуса.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия