Справочници, схемотехника, теория > Компютри, мрежи, freeware софтуер, операционни системи и др.

Всичко за WINDOWS 10

<< < (44/57) > >>

tobo1:

--- Цитат на: atos в Октомври 19, 2017, 10:11:16 pm ---Доста "смел" съвет, бих казал!
Голяма част от самостартиращите се процеси са драйвърни програми, без които дори няма да може и да се бек-ъпнеш, ако не знаеш какво правиш!
Да, могат да се спрат УСЛУГИ, които не са нужни и се самостартират, но всяка една трябва да знаеш за какво е, проучвай преди това!

--- Край на цитат ---
Изпробвано е многократно от мен и работи, иначе не бих го препоръчал. Никой от вградените самостартиращи процеси не е задължителен за работата на ОС освен посочения за кавиатурата и инсталираните от програмите понякога, примерно ClassicStartMenu.
Да, аз имам външна програма за Бекъп - Macrium Refleit Free  и не ползвам вградените функции, но тези процеси там не спират функциите, а изкючват самостартиращите процеси на системата.

Getca - моят дял за уиндоус е 90 ГБ от които 60 свободни, какво има накачулено толкова в твоя че да е 70 ГБ.

tobo1:
Важно уточнение - по-горе съм написал за изкючване на процесите от TaskManagera, а всъщност става въпрос за TaskScheduler.
Извинявам се за грешката,но няма как да я поправя в горното съобщение. Ако е възможно администратора да я поправи, защото е важно.

Разликата е голяма, нали?/А/

Ksurnev:
Приятно четене, това е логфайла.

Геца, ако Лаптопа е на UEFI, нямаш шансове за resize, поне аз не знам метод.
Ако не, може да пробваш с Акронис диск директор, по-новите версии може и да потдържат и UEFI.

СЕ от Смлоян - Коцето.

Ksurnev:
Акронис 12 потдържа UEFI. Несъм го пробвал.

Михаил Кузмов:
Microsoft е на ясно с проблем с публикуването на актуализациите за сигурност от 10 октомври 2017 г. за Windows 10, версия 1703 (KB4041676) и версия 1607 (KB4041691) и Windows Server 2016 (KB4041691) за управлявани от WSUS / SCCM устройства. Клиентите, които изтеглят актуализации директно от Windows Update (домашни и потребителски устройства) или Windows Update for Business, не са засегнати.
https://support.microsoft.com/en-us/help/4049094/windows-devices-may-fail-to-boot-after-installing-october-10-version-o

Сравнително прясна информация от източника.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия