Справочници, схемотехника, теория > Компютри, мрежи, freeware софтуер, операционни системи и др.

Всичко за WINDOWS 10

<< < (6/57) > >>

miromad:
Ето и една програма, която решава донякъде проблема с шпионирането - http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=5054236
Ако не и се доверявате, направете го ръчно.

juliang:

--- Цитат на: RUS в Август 08, 2015, 07:10:27 am ---Освен всичко друго всеки който ползва рутер може да забрани чрез неговите настройки всякакъв контакт към изброените по рано от мен сървъри на Микрософт.Всеки рутер си ползва Линукс ядро така че спасението дебне отвсякъде.

--- Край на цитат ---
Вместо хардуерен рутер човек може да ползваш стар компютър, на който да сложи 2 мрежови платки и да качи линукс. С мъничко четене се активира NAT, който върши работата на рутер. С тази разлика че там имате възможност да манипулирате абсолютно всеки пакет, който минава от едната към другата мрежова карта. Можете да си ги записвате във файл, да си ги пишете на екрана, да променяте съдържанието на пакета, да променяте адреса на подателя или получателя ... изобщо абсолютно всичко което можете да се сетите.

Радико:
Относно използването на стари компютри като рутери.
Аз някога ползвах "Койот Линукс" страхотен е стартира се от дискета на сайта може да се изтегли скрипт който прави дискетата под Windows
www.coyotelinux.com
ето тук и на един сайт 12те най добри програми за целта койота е в TOP 3
http://open-tube.com/best-12-free-open-source-firewall-software/

RUS:
Цял комп да бачка вместо един рутер?  :o
Да, преди време (от 1995 насам ) и аз ползвах койота и freesco на разни стари щайги ,но когато цените на рутерите паднаха не се замислих да ги ползвам.Несравнимо по малко ток харчат ,а върши същата работа.Всеки рутер подържа NAT,route таблици и т.н.

Радико:
Абе така е и аз сега съм с "Тъп Линк" За него има неоригинален фърмуер който го превръща в какво ли не. Има обаче хора за които дори 30 - 40 лв. за рутер са проблемни пък стари компютри дал господ. то като е с малко памет без хард, без монитор даже, не харчи кой знае колко. А и някой може да реши да се позабавлявя без да влага пари за целта. Сега погледнах в Гугъла   и фриското го има още даже май се е развило повече от Койота. Демо панела му подозрително прилича на този на Тъпия Линк сигурно от там са краднали китайците.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия