Справочници, схемотехника, теория > Компютри, мрежи, freeware софтуер, операционни системи и др.
Всичко за WINDOWS 10
RUS:
След някой друг месец цялата работа около 10 ще се кротне с нови програми подобни на тази която miromad сподели с нас.Не се съмнявам че Микрософт ще бъдат надиграни в тази битка на интелекти.
Определено заблудените незнаещи хора ще си останат в обсега на 10 и неговите кирливи шпионски номера.
Допускам че и в Брюксел след време ще вдигнат врява против това шпиониране на потребителите.
Радико:
Не RUS
Няма да бъдат надиграни това си е тяхната игра "тяхната операционна система"
В случая това е прах в очите просто. Да могат хората да го намерят и да го премахнат и после ГОРДО да кажат: аз им таковах таковата на Майкрософт. Гордостта обаче е най смъртният грях, защото те кара да подценяваш другите. Точно на това разчитат те. Този ход е аналогичен на това спецслужбите да се промъкнат при някой да поставят микрофони и да налепят стикери Внимателно микрофони защитени от закона повреждането е забранено. Просто това е ход целящ да откъсне от устата на гугъла парче от бизнеса с персонализираните реклами. Защото те са на ясно, че болшинството от хората на запад няма да си направят труда да премахват тези неща. Отделно, че премахването на този софтуер може да се тълкува като знак, че си потенциално от интересните хора и да те "избута напред в търсачката на интересни потребители" ;D
А истинските инструменти за следене са много добре направени и много добре скрити. Да не забравяме, че най големите хакери са привлечени да работят за Майкрософт.
Михаил Кузмов:
Мн. полезна тема момчета ! Като че ли най-полезната, от доста време насам ! От 2-3 месеца, на таскбара ми се мотае иконата за изтегляне на Win10 ! И все я гледам с подозрение ! Сега хептен ми го засилихте ! В крайна сметка, някой ще се наеме ли, да заеме позиция ? Теглете, не теглете !! Просто собствена позиция ! Или аз да си карам на Win7 ?
Всичко си е платено вкл. и internet sekurity, забранил съм някои services ! Горе-долу бива ! Сигурно може и по бързичко, 6тото някой път ме нерви, особено AVGто, нищо не разрешава докато не се ъпдейтва !
Как сте в жегите ??
GreenHulk:
Ако не ти трябва да имаш най-нови системи за програмиране под Майкрософт, Windows 7 е една добра опция. Но вече дали не правят нови програми специално да искат нова операционна система и нов хардуер ;D
RUS:
Възможно е да е така както казваш Радико -спор няма.Не съм чак толкова навътре да коментирам програмен код.
Но определено в частта една ОС да ми прави номерца по отношение на TCP/IP протокола няма как да мине това.
Нали знаеш основното правило в Линукс системите - първо забраняваш всичко тотално и после пускаш едно по едно това което ти трябва.
В случая с firewall който ползвам бозата няма думата и съм проверявал всеки мизерен порт който иска да отвори какво прави и къде иска да се свърже.
Не е кой знае каква философия като цяло.
С тази политика плюс коректна антивирусна вече съм забравил кога инсталирах 7 и нямам никакви проблеми.
Забелязвам само че в жегите компа не му харесва това което си е нормално.
Бавната реакция на ОС може да се причини дори и от прегряване на HDD .
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия