Справочници, схемотехника, теория > Компютри, мрежи, freeware софтуер, операционни системи и др.

Всичко за WINDOWS 10

<< < (8/57) > >>

plcsoft:
На личният си лаптоп Toshiba satellite L350 от около 5 години ползвам Win 7 Proffesional 32бита плюс антивирусната COMODO Internet Security - безплатна. За тези пет години почти нищо не съм преправял единствено е необходимо от време на време да се изключва и пуска на ново лаптопа за да се актуализира програмата за Търсене на файлове. Иначе си работи перфектно. Като се има предвид че, е наблъскан със всевъзможни програми. На служебният лаптоп  HP 6570 имам инсталиран също Win7 Proffesional но 64 битова система плюс Comodo Internet Security. Също перфектно работи. Единственият проблем при служебният е че, понякога ми се налага да преинсталирам определени драйвери за 64 битова система свързана със служебните програми. Понеже ползвам доста програми за програмиране на PLC контролери то намирането на драйвери е по-трудно. Но, пък определено бързодействието е в пъти по-добро от този които е в къщи. За сега се въздържам да преминавам на по-висока версия Win защото все още има доста неясноти около следящите и шпиониращите програми а, и не се знае дали има налични актуални драйвери за програмите който ползвам. За Comodoto не искам да правя реклама но, за мен, за вмомента е най добрият избор. Доста добра функционалност има си всички функции за забрана и филтриране на портове и програми и не на последно място перфектна сигурност. Ползвал съм и други антивирусни и стени но, не ми допаднаха и не отговориха на моите критерии за защита. Написах това за тези които търсят различно мнение.   

juliang:
Момчета ... имате ли идея изобщо какво правите в интернет? Как смятате да се предпазвате?
Коя търсачка ползвате? Гугъл си е на гугъл. Бинг е на майкрософт. Байду е (предполагам) на китайското правителство. Яху не го знам на кой е.
Но всичките тези търсачки запазват това което търсите и го "връзват" с IP адреса от който е зададена заявката. След 50 търсения търсачката вече ви познава колкото съседката. След 100 търсения вече ви познава колкото жена ви.
Има начини да се "правите на храстче", но колко от вас го правят?
Имате ли идея колко напред са нещата? Вярвате ли, че дори могат да ви познаят ако седнете пред компа в някое интернет кафе? Някои търсачки качват "безобиден" скрипт, който следи как пишете. Скоростта с която натискате бутоните, най-честите правописни грешки, които допускате (дори и тия които коригирате преди да натиснете ENTER)? Това е почти толкова индивидуално, колкото ръкописен текст. Както един специалист графолог може да каже дали нещо е писано от даден човек или не ... По същия начин ви разпознават по натискането на бутончетата.
Няма значение откъде сте влезнали, няма значение какви софтуери сте качили за защита - намират ви. По начина на писане.

Аtos:
Аааа, Юлиянееее, тук ще те оборвам...зависи в какво настроение и на колко ракии съм...или и тях ми броят?

RUS:
Нека някой се опита да ми продава нещо което не ми трябва на база модели на гугъл...голяма греда ще удари.
Толкова за търсачките.

valex:
ЕДна интересна статия за Windows10:
http://nnm.me/blogs/X-Hunter777/chto-imenno-kradet-u-polzovatelya-windows-10-pervaya-popytka-analiza/#cut
 :):):)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия