Справочници, схемотехника, теория > Компютри, мрежи, freeware софтуер, операционни системи и др.

Всичко за WINDOWS 10

<< < (9/57) > >>

EDM electronics:
Мисля си, че тази последна версия на WINDOWS 10 е създадена по-скоро за шпионаж, отколкото с търговска цел. Факт е, че самите Макромеки се натискат да им ползват даже и "пиратите" новия продукт. Постоянно те подканя старата ОС да ъпдейтваш - безплатно! Явно доста се работи вече за алтернативни ОС. Китай, Русия и др. искат да се отърсят от тази зависимост и шпионаж, като правят собствени ОС на база Линукс.

Карам го този WINDOWS 10 на един комп., но така и не мога да свикна с тия недодялани прозорци - бахти грозотията. Трудно се свиква с нея. Единственото преимущество за сега виждам в бързодействието. Дано не се уврежда с времето и да става по-бавен. А за заложения шпионаж се надявам някой хакерчета да направят програма REMOWSERVER  :D. Но най бих се зарадвал /искрено и без угризения/ да излезе алтернативна ОС и Бил Гей да залезе.  :D Мисля, че ако се отдаде в разработките на автоматични тоалетни и тънки презервативи с тия капитали от 100 милр. ще има по-голям успех.

MrDeath:
Отдавна има програмки против шпионирането на Win 10 :)
Потърси в замунда и ще намериш. Има и описано какво чисти. Съжалявам, но в момента нямам достъп до тракера и не мога да пусна конкретни линкове.
Друг е въпросът, дали стартирането на непознати програмки от "хакерчета" е по-безопасно. Това вече е въпрос на лична преценка. Полезното на описанието е, че можеш повечето неща да ги деактивираш ръчно (за по-напредналите - скрипт) и така можеш да минеш без стартиране на непознати програми.
Не знам обаче какво става като дойде системен ъпдейт! Дали първоначалните настройки се връщат автоматично и трябва да се правят наново...

EDM electronics:
Доколкото съм запознат дори и да се деактивират ръчно от ключовете в ОС, то те са сложени за парлама. Ако имаш предвид да се бъзика нещо по файловете на ОС, то това вече е въпрос за напреднали, не е за обикновения потребител. Остава сега и компютърни специалисти да станем освен всичко останало. Затова е по-добре някаква програмка и да трие и блокира наред основния замисъл на ОС.

MrDeath, ако имаш възможност дай линк за такава програма, само дано не е някоя простотия. Ако може и начин да се спре ъпдейта на ОС, нямам предвид от ключетата на ОС, които както всеки вече знае са за парлама.

mentgele:
Не познавам ОС-ми, но по ми е позната системата  "Ешелон". А единствения начин да и избягаш, е да не ползваш интернет, телефон и пост-терминали за разплащания. Без да звучи параноично, а реално и обективно, мога да кажа, че още от както е създаден сайта се следи от системата. Всички участници са проучени и под наблюдение. Всичко друго са заблуди.
Съжалявам, ако съм разбил на някой илюзиите.

juliang:

--- Цитат на: mentgele в Август 18, 2015, 04:32:28 pm ---.. Без да звучи параноично, а реално и обективно, мога да кажа, че още от както е създаден сайта се следи от системата. Всички участници са проучени и под наблюдение.
--- Край на цитат ---
Написал си го така, че човек може да си помисли че пред къщите ни стои по една кола и вътре 2-ма в черни шлифери - единия гледа през бинокъл, другия слуша с микрофон... :)
Естествено че всеки един байт от това което е написано е отишъл до Гугъл през неговия бот, дет минава честичко през всички теми. Но ми е интересно кой точно ще те проучи? Майкрософт или Гугъл ще снесат информация на пробитите ни ДАНС или полиция? Та те със ФБР не щат да си говорят без съдебна заповед...
Или из България шетат несметно количество чужди агенти, дет следят български граждани, пишещи в мазето.нет?
Ей с'я мога да дигна телефона, да звънна на съпорта на Мегалан и да ги помоля да ми сменят IP-то - ще го направят без да ми искат обяснения защо. Те са единствените, които знаят кой стои на края на кабела и зад това IP. И к'во - Мегалан всяка вечер праща на ФБР, АНС, ДАНС и т.н. списък на клиентите си и техните IP адреси? Щот иначе ония с черните шлифери просто няма как да знаят кого да следят.
Понякога направо ви се чудя ... как ги измисляте такива :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия