Справочници, схемотехника, теория > Компютри, мрежи, freeware софтуер, операционни системи и др.
Всичко за WINDOWS 10
EDM electronics:
--- Цитат на: atos в Август 19, 2015, 02:01:26 pm ---Я някой да ми обясни защо би следвало да минавам на уиндоус 7, 8, 10 или Виста?
По-малко товарят машината ли или са по-компактни?
Какво повече могат от XP ?
--- Край на цитат ---
Ами могат доста повече. Преди всичко не ти се налага да преинсталираш месец през месец, защото, като инсталираш на ХР 2-3 програми и ги деинсталираш, както и при ъпдейт, започва да забавя прогресивно бързодействието си и ред други ей такива дразнещи неща. Накрая забива и се чудиш какво да правиш. WIN 7 не се налагаше да се преинсталира поне 2 год., работи много стабилно, нищо общо с ХР. Ще видим сега как е WINDOVS 10. Това е основното.
Аtos:
Да, де...това питам?
Кое му е "доста повече"?
Аз съм с това XP вече втора година (от толкова ползвам този комп) и направо си лети!
RUS:
atos когато се появи XP нямаше двуядрени процесори например.Помисли над този факт малко.
В моя избор между XP и 7 повлия това че първия не може да натовари паралелно две ядра в реално време.
Наблюдавал съм лично активността на ядрата при поставени задачи с XP И 7 .
7 е друга бира-затова и сега съм с него толкова години вече.
От друга страна като махнеш аеро ефектите в 7 които гълтат много ресурси и нещата си идват на мястото.
А 10 също са го пипнали в кернела най-вероятно.Но изчаквам предвидливо накъде ще отидат нещата с ''подаръците'' на Микрософт.
Аtos:
Ами не знам какво да ти кажа?
Този комп ми е двуядрен, в диспечера като го отворя виждам, че и двете ядра си се товарят нормално, но всичко ми е много по-бързо от който и да било мой комп досега!
А старият ми (който хваща прах) е с почти 2 пъти по високочестотен процесор...?!?
Вече повече от 2 години го ползвам, през месец-два си го почиствам с C-клинъра и...дотам. Ползвам Аваст антивирусна.
Не бих си сменил XP-то с никакви нови изгъзици (да ме прощават софтуерните маниаци), поне докато не го резнат тотално като съвместимост с постоянно ъпдейтваните основни програми!
Защо да го правя - това питах?
GreenHulk:
На теб може и да не ти е нужно. Но ако на един програмист новия компилатор не му тръгва даже на стар Уиндоус....
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия