Напоследък се убедих, че от всичките модели Уиндоус най-добра е последната версия Уиндоус 10 Про. Пълно е с изказвания, че старата Уин 7 била по-добра, но това не е така. Това са носталгии към старото. При мен новата цъка, като швейцарски часовник. Не дава да барна нещо и го отваря светкавично /предупреждавам - със ССД системен диск съм/. Новата операционна е много по-малко проблемна от Уин 7. Доскоро нямаше драйвери за някой от периферните ми устройства, но вече има и на всичките ми компютри им инсталирах Уин 10 Про. Няма да се върна повече на 7-ца, камо ли на ХП, а пък за 98 - дори забравих, че е имало такова нещо.
Полемиката около операционните системи е като хвали ЗАЗ, карай Мерцедес.
На Уин 10 не и трябва антивирусна. Вътре си има защитна стена, която горе-долу лови. Трябва да знаете, че ако една антивирусна не е лицензирана не само, че нищо не лови, ами и в повечето от тях има вградени троянци и скапват цялата система. Имам легална антивирусна на единия комп и той никога не се заразява с вируси, другите обаче се заразяват от ментеливите антивирусни - това го показва теста с читава антивирусна.
За антивирус ползвам он-лайн ЕСЕТ НОД, който сканира целия комп и чисти всичко и то на ниво платена антивирусна. Тази операция се прави всеки месец с един бутон и няма грижи.
http://www.eset.com/bg/home/products/online-scanner/Шпионския софтуер от Уин 10, който праща на Микромеките всичко за личния компютър премахвам с Дестрой програма - руска. Тази програма трие всички файлове, отговорни за шпионирането чрез ОС.
http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=5054236След като веднъж се настрои Уин 10 по вкус, изглед и т.н., няма никакви грижи. Аз подкрепям новото и напредналото. Колкото и някои да реват, че Уин 10 не ставала с времето полека-лека, тихом-мълком ще преминат на Уин 10, никой да не ги забележи, че много са оревавали орталъка. Иначе ще си останат ретроградни мъченици.
Останалите продължаваме напред, че там горе космоса Нас чака. А той се превзема само с напредък.