Справочници, схемотехника, теория > Компютри, мрежи, freeware софтуер, операционни системи и др.
Всичко за WINDOWS 10
Аtos:
Извинявай за въпроса...какво е "компилатор" в твоя контекст?
Радико:
Компилаторът е програмата му която превръща написаният от него текстов файл в програма. Защото дали е на "Зулуски език" дали на "Визуал Бейсик" или на С++ все тая това си е текстов файл докато компилатора не го превърне в изпълнима програма.
Както и да е За мен цялата тази дъндания е напълно умишлена. В момента гледаме втора част на позабравеният филм "Хроника на една предизвестена смърт със подзаглавие Windows трябва да умре" Помнете ми думите следващият Windows с евентуален пореден номер 11 ще е последен. Целият този театър е защото чичко Бил не може да каже на акционерите си в прав текст:
Ами ние решихме да се откажем от този бизнес и да пробваме в друго. Това би предизвикало срив на акциите, част от който до колкото знам притежава и държавата им. Там за такова нещо се влиза в затвора като при това има прецеденти от по около 1000г. присъда.
EDM electronics:
Радико, чичко Бил Гей най-малко се притеснява за акциите си, дори е решил занапред всичко да клони към безплатно: http://pcworld.bg/24044_windows_10_mozhe_da_e_poslednata_versiya_na_windows
и
http://pcworld.bg/23920_microsoft_mozhe_da_otvori_koda_na_windows
От де се взе обаче тая щедрост, буди съмнение :o? Капиталистически акули-монополисти решават да нахранят безплатно бедните софтуерни пирати с нова ОС :D. Тава е нехарактерно за хора като него/тях. Някой от нас обаче помнят, когато в не далечното минало негови другари по идеология са пускали детски играчки от самолети над София, Пловдив и др. населени места от Северна България със заредени в тях скрити бомби. Стотици български детски ръчички са били откъснати от тоя техен безплатен обяд. Мисля, че и сега е такъв замисъла им. Разбира се, ако не знаем или пък забравим историята, или най-вече ни втълпят друга, няма да имаме такива притеснения. Ще си викаме какви добри хора имало по света, какви "добрини" правят за нас. Недоверчивите обаче ще си инсталират предпазния щит на руснака, който miromad предложи: http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=5054236
RUS:
Ако измъкна LAN кабела какво ще разберат Микрософт?
После кораво чистене на кейлогъри и прочее измет ,формиране на правилата за firewall и мисля че това ще е.
juliang:
Кейлогърите са част от самата операционна система. Аз лично нямам представа как ще разбереш в кой от десетките хиляди файла какво се прави. Дори и да намериш - какво ще направиш? Ще прекомпилилраш файла, без да имаш сорса му? Ще ровиш в машинните инструкции вътре с надежда да обезвредиш шпионина без да засегнеш функционалността?
Клавиатурата примерно се прихваща от DirectX - за управление на игри. Там имаш ли идея как да пипаш?
Файъруол - добре, но трябва да наложиш абсолютна рестрикция на всичко и след това мъничко по мъничко да пускаш само това, за което си сигурен какво прави. С такава настройка обаче е почти невъзможно да подкараш скайп или торент клиент - те просто работят по начин, който предполага разрешаване на връзки към къде ли не. Онлайн игри също се връзват с кой ли не...
Дори и да оставиш един порт 80 само - и по него някоя гад може да предаде цялата информация която пожелае. А без порт 80 все едно нямаш интернет.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия