Справочници, схемотехника, теория > Компютри, мрежи, freeware софтуер, операционни системи и др.

Всичко за WINDOWS 10

<< < (14/57) > >>

RUS:
Пропускаш факта че се вижда много добре кое приложение се опитва да отваря портове.
Нататък е ясно какво се прави.Без тотална рестрикция няма смисъл и не е толкова сложно това като занятие. Торент клиента си отваря портове но се вижда ясно че е той,а не някоя скрита програма.
Далеч съм от мисълта да коментирам програмен код още повече и затворен.
Просто не съм програмист.

valex:
Момчета няма нещо което да може да прецака или ограничи операционната система (ако е нормално направена). Няма как да вземеш от най-ниско ниво приоритета на софтуера в защитен режин на процесора за да сложиш нещо, което да не се знае какво прави. С тези непрекъснати ъпдейти няма как да се следи всяко нещо какво следи и въобще какво прави. Така, че каквото и да се сложи за 'защита' ще е временно.
Решението е : който се страхува - да не ходи в гората т.е. да не ползва Windows :)

GreenHulk:
Технологията за процесори Intel vPro - от около 8 години (вградена на хардуерно ниво)
С нея може да се криптира и SSD диска бързо и не само:
- отдалечено спиране, пускане и рестартиране на компютъра,
-филтриране на входящ и изходящ мрежов трафик
-достъп до системната информация, ДАЖЕ АКО КОМПЮТЪРА е изключен.
https://en.wikipedia.org/wiki/Intel_vPro#Remote_management

"В Сибир съм, в Сибир съм"  :o

Така, че е хубаво да си проверяваме процесора ни има ли тези "удобни" функции  ;D

EDM electronics:

--- Цитат на: GreenHulk в Август 21, 2015, 11:07:48 am ---.....
-достъп до системната информация, ДАЖЕ АКО КОМПЮТЪРА е изключен.
https://en.wikipedia.org/wiki/Intel_vPro#Remote_management

"В Сибир съм, в Сибир съм"  :o

--- Край на цитат ---

В Русия съм, в Русия съм...... :D
Много ми е интересно, как през ЛАН картата, която не работи с дежурното захранване /дежурката/, ще се включи компютъра, за да може "Щирлиц" да ни провери конспиративната информация от компютъра?

Когато компютъра е изключен, е невъзможно той да бъде включен, освен чрез бутона "ON".

juliang:

--- Цитат на: EDM electronics в Август 21, 2015, 02:43:28 pm ---Когато компютъра е изключен, е невъзможно той да бъде включен, освен чрез бутона "ON".

--- Край на цитат ---
Ако компютъра ти е от старите, с AT захранванията - да.
Ако компютъра му е изваден щепсела от контакта - да.
Но в ATX захранването част от дънната платка е постоянно захранена. Възможни са настройки, при които компютъра да се включи с бутон на клавиатурата, от външно USB устройство или чрез "magic packet" (вълшебна дума) предадена към мрежовата карта. Ако не вярваш виж в device manager-a:

Това естествено може да се забрани. Мое да се забрани и от BIOS-a. Също така за да мине такъв пакет през рутер, то той трябва да се настрои изрично. Така че не е невъзможно, но ... има много по-лесни начини.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия