Справочници, схемотехника, теория > Компютри, мрежи, freeware софтуер, операционни системи и др.

Всичко за WINDOWS 10

<< < (19/57) > >>

GreenHulk:
Първоначалната версия на Windows 10 е опитваше да се връзва към къде ли не, и беше деинсталирана, минах на седмица, докато се бъгна доста странно и то само след няколко месеца работа. Не изключвам да стимулират / симулират нестабилност само и само да минеш на десятка. Сложих си новата разновидност - корпоративна версия LTSB , която УЖ нямала телеметрия - няма дръжки, пробваше да си се кънетктва пак. Добре че имам фаеруол AVG Интернет Security (да не говоря, че и него го направиха да се инсталира и обновява през интернет и номера със чужди серийни номера май вече не минава).
Сякаш  корпоративната версия поне ПО-МАЛКО като бройка имаше заявки, като обем не е сигурно.
Специално за незапознатите една корпорация си поръчва  специална версии за Windows, понеже там на секритито много се държи!
Новите Линукси и MacOS изглеждат много добре като дизайн и интерфейс, и ако човек просто му трябва компютър за текстове и интернет, спокойно може да кара и с тях, даже без команди от терминала.
Но ако някой работата му е свързана с програми, дето ги има само за Windows или е Windows програмист, трудно ще се мине без него. Но добра опция е паралелно да се изучава и Linux, примерно през виртуална машина като VirtualBox или чрез втори компютър, така че човек да има подготовка, ако му се наложи да преминава на Linux.
Друг е въпроса че и там май не са против да те следят - визира се Ubuntu, като може да не е само там.

EDM electronics:
По въпроса за шпионирането от сървърите на M$ съм го казвал най-малко три пъти в тая тема, ще зачетвъртя и за пети. Има една програма, казва се Дестрой, която трие от корен всички файлове в ОС, които отговарят за шпионажа и всичко става тихо и спокойно. При мен няма никакви ъпдейти и пр. Компютъра се държи мноооого по-добре от предходната ОС - Уин 7. Как да кажа на бялото черно...

Дори и да има някакъв пропуск и от някоя дупка да изтича все пак информация, която била тъй много ценна според някой, не съм толкова глупав, макар и да съм твърдоглав с мързелив мозък, схемите на ядрените ракети и лъчевите оръжия ги държа на СД, не са в компютъра, така че спя спокойно от мисълта за евентуален шпионаж и Бил Гей няма да може да ми ги открадне.  ;)  :D

valex:
EDM electronics,
Ти сериозно ли си мислиш, че можеш да преметнеш този, който е написал операционната система?
НЯМА и НЕ МОЖЕ ДА ИМА програма, която да предвиди всички бъдещи начини и методи за изтичане на информация (имам малко опит :) ).
Имаш ли интернет връзка си обречен!
Нищо лично. Пиша само за да не се объркат колегите и да повярват, че има някоя 'вездесъща' програма за защита.

Аtos:

--- Цитат на: juliang в Януари 15, 2016, 02:40:03 pm --- Представи си, че си купуваш кола. И ти казват че тя не е безплатна, трябва да си платиш за да я ползваш. Колко... не е от голямо значение в случая. НО:
1. Нямаш право да я продаваш. Можеш или да я унищожиш или да я върнеш обратно на продавача, като при това няма да ти върнат парите...
2. Нямаш право да отваряш капака на мотора. Нямаш право да бърникаш никъде по възлите и агрегатите.
3. Колата ще има вграден GPS, който ще съобщава на продавача постоянно къде си.
4. Колата ще има микрофон, който ще записва всички разговори в купето.
5. Ако колата по някаква причина угасне и повече не ще да запали трябва да чакаш сервиз, който обикновено реагира в срок от няколко месеца, като изобщо няма гаранция че ще ти реши проблема.
6. Продавача не носи никаква отговорност, ако поради производствен дефект се пребиеш или претърпиш други вреди. Дори и да си намерил такъв дефект преди да си се пребил, ти нямаш право да го съобщаваш публично никъде, а трябва да се свържеш директно с производителя и да го съобщиш. Което може да доведе до отстраняването му, а може и да не доведе.

--- Край на цитат ---
Хахаха, примерът не е много удачен... новите (лизингови) коли отговарят поне на 2/3 от тези условия ;D ;D ;D

EDM electronics:

--- Цитат на: valex в Януари 15, 2016, 08:26:36 pm ---EDM electronics,
Ти сериозно ли си мислиш, че можеш да преметнеш този, който е написал операционната система?
НЯМА и НЕ МОЖЕ ДА ИМА програма, която да предвиди всички бъдещи начини и методи за изтичане на информация (имам малко опит :) ).
Имаш ли интернет връзка си обречен!
Нищо лично. Пиша само за да не се объркат колегите и да повярват, че има някоя 'вездесъща' програма за защита.

--- Край на цитат ---

valex, може и да си прав. Аз не мога да се изкажа тук компетентно по този въпрос, защото не съм разбирач по компютрите. Квалифицирам се, като обикновен потребител, да речем малко над средното ниво. Нито знам как да проверя от коя дупка тече информацията, нито имам желание да се занимавам с това. По притеснителното трябва да бъде не това, че някой ти подслушва компютъра от САЩ, ами че самите САЩ са тук, у нас. То се подслушва някой, ако си решил да го превземеш, а една превзета и напълно разбита крепост какво да и подслушваш, то в нея вече няма "ядрени ракети".

Добре де колеги разбиращи от ОС и компютри. Дайте ми някаква по-добра ОС от "рекламираната" от мен  :D, да разбием тези митове най-накрая. Готов съм да отделя част от почивния ден, да инсталирам една такава, да поработя известно време с нея и после ще дам безпристрастна оценка от гледната точка на обикновения потребител, а не от гледната точка на маниака компютърджия, кое аджеба е по-доброто решение за масовия потребител към настоящия момент.

Очаквам препоръки!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия