Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства

Ефект на Харолд Аспден

<< < (4/9) > >>

Радико:
Замислих се за проверката на този ефект. Варианта да се мери енергията за развъртане на двигателя нещо предизвиква в мен сериозно недоверие поради това, че двигателите черпят много голяма енергия за собственото си развъртане а това е предпоставка за сериозни грешки при измерване. Мисля, че се сетих за един начин който би елиминирал тази грешка: на показаната по долу рисунка:
 се вижда нещо като прост механичен съединител в едното рамо на който е монтиран сензор за натиск
 измерващ силата с която двигателя натиска за да се развърти маховика.
показанията на сензора
 се снемат от малък контролер като този:

и през безжична комуникация
 отиват в компютъра за анализиране.
П.П. Всички изображения са на продукти продавани в магазина на Роботев ком, но не мисля, че е задължително да се купят точно от там а и да се ползват точно тези. Нещата са примерен вариант.

GreenHulk:
А само времето за достигане на оборотите ако мерим не е ли достатъчно  - с оборотомер + таймер?

hyparh:
Също колкото по-тежък е диска - толкова по-изразен трябва да е ефекта. Ще е интересно да се направят опити. Аз съм замислил експеримент от друго естество (монополярен токов генератор + някои допълнения) с меден диск около 5кг., но още не съм стигнал дотам.

GreenHulk:
https://www.youtube.com/watch?v=NyTIQorSyCg
Игор Белецки потвърждава ефекта. Дали не се получава поне 20-30% и нараства.
Интересно доколко може да стигне, но трябва да се зацикли с генератор на импулси да се пуска периодично или дори с оборотомера да се направи обратна връзка.
Дори само евтин вятър да се прави така пак може да се ползва за СЕ, комбинирайки с друг ефект.
Маховика трябва да е магнит.

montanar:
Ако тая глупост работеше всяка система електромотор електрогенератор щеше да дава + енергия. (даже с КОП 10)
Ама нещо тц...... :P

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия