Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене

Сребърна Вода

<< < (2/7) > >>

edin:
Имам шишарка от няколко месеца. Действа на сънищата. Стават интензивни и ярки. Направих активни шишарки и на мои приятели. На моя приятелка, подейства по следния начин. В съня си е казала неща, които наяве не е смеела да изрече. Явно на сън, подсъзнанието отработва, заседнали емоционални проблеми. За друго, не смея да твърдя.

Ksurnev:
Момци, всеки що-годе свестен свещенник в България прави тази вода.
Нарича се светена и се прави в сребърен съд.
Питайте, има кого, и се прави от не знам кога!!!

EDM electronics:
Колоидното сребро казват било стотици пъти по-силно от сребърната вода, защото частиците сребро във водата са много по-малки. Как обаче се прави това колоидно сребро не знам, само предполагам, че е по същия начин, но с много по-слаб ток, за да се отделят по-малки частици, за да остава колоид, т.е. еднородно, да не се разпада и утаява среброто след престояване, като сребърната вода.

Преди време съм употребявал колоидно сребро Армакс: http://www.apmakc.com/main_files/armax.html , но не съм забелязал нито оздравителен ефект, нито страничен. При настинки със сигурност не помага. Адено вируси не убива, като се впръсква в носа. Сега го ползвам предимно като лосион след бръснене. Не изгаря кожата, като одеколона, не я състарява и си е дезинфектант в крайна сметка, макар и не панацея.

edin:
Поствам снимка на моята шишарка, който иска да види, как я направих. Моля не ме дрънкайте на лични, да ви правя шишарки. Няма да обикалям балканите скоро, в търсене на подходящи шишарки.
За направата съм ползвал рибарски конец, който е залепен с капка епоксидна смола за центъра на шишарката. Конеца е захванат с термошлаух за алуминиева Г образна багетка, която е в дупка на ПДЧ плоскост. Важното е шишарката да виси. Другото са неща, без особена важност. Ей в тоя форум я обсъждат шишарката http://forum.shisharkata.com/

angelmr:

--- Цитат на: EDM electronics в Ноември 08, 2015, 07:27:39 pm ---Колоидното сребро казват било стотици пъти по-силно от сребърната вода, защото частиците сребро във водата са много по-малки. Как обаче се прави това колоидно сребро не знам, само предполагам, че е по същия начин, но с много по-слаб ток, за да се отделят по-малки частици, за да остава колоид, т.е. еднородно, да не се разпада и утаява среброто след престояване, като сребърната вода.

Преди време съм употребявал колоидно сребро Армакс: http://www.apmakc.com/main_files/armax.html , но не съм забелязал нито оздравителен ефект, нито страничен. При настинки със сигурност не помага. Адено вируси не убива, като се впръсква в носа. Сега го ползвам предимно като лосион след бръснене. Не изгаря кожата, като одеколона, не я състарява и си е дезинфектант в крайна сметка, макар и не панацея.

--- Край на цитат ---

Вероятно се прави чрез анодно разтваряне. Големината на частиците е от критично значение според мен (но не съм се занимавал с въпроса). А при различни условия (плътност на тока) ще се получи колоид с различна едрина на частиците. Темата ми стана интересна, но съм малко бос в електрохимията. Ако имахме финансиране бих предложил на колегите да експериментират с антибактериалното действие на колоидното сребро. За съжаление държавата ни не финансира науката въобще, а изследванията са скъпи.
Сега е модно да се говори за нанотехнологии, а това си е антична нанотехнология отвсякъде. ;) Та древните не са били толкова прости за колкото ги смятаме.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия