Алтернативни енергоизточници > Testatika, електростатични генератори

Същност на гравитацията

<< < (31/71) > >>

hyparh:
Bat_Vanko, мисля си, че с вакуум няма да се получи, понеже той бива притискан от всички страни от околната материална среда. Явно за процеса на хипер-плаваемост се изисква носител с поне минимални материални свойства (ефирен газ), който тръгвайки нагоре буквално се впива в материята на тялото, а до някаква степен и го обтича (получава се среда с изменени свойства + рефракция поради различните плътности). Погледнато под определен ъгъл и разстояние, устройството може да изглежда с променена форма, уголемено, смалено или дори невидимо. Това е заради острата рефракция.
Ето още един пример с антигравитационно устройство:

"Скиците илюстрираха три нива от талашит, няколко шайби, пръчка (не се уточнява дървена или метална) и честотен генератор. При активиране на устройството нищо не се случи. Но изведнъж конструкцията се издигна и той (експериментатора) с изумление забеляза, че въздухът под устройството придоби вид на сива желеподобна маса. След това взе една метла и започна да си играе с полето. Опита да изключи устройството, но дори с дръпнат прекъсвач, то продължи да работи – електрическа дъга затваряше веригата – докато той не използва метлата, за да разбие реещата се талашитена конструкция, при което действие се появи огромен електрически разряд, разрушавайки близкия силов трансформатор."

Желеподобна маса... нещо прилично на интензивна мараня, отклоняваща светлинните лъчи. Точно това е ефирният газ в голяма концентрация, който проявява причудливи свойства поради полу-материалният си характер. Той може да се получи чрез дезинтеграция на материята при определени условия.

Аtos:

--- Цитат на: Радико в Декември 29, 2015, 09:29:27 am ---Atos  не съм съгласен с довода ти защото въртящите се тела се съпротивляват на завъртане в перпендикулярна на ротацията им равнина а не на преместване.

--- Край на цитат ---
Радико, никой не е съвсем наясно как са разположени тези полета едно спрямо друго, едва ли са подредени в една равнина! Не се знае и дали самите тези минивихри не се въртят един около друг или около някакъв фокус? Тогава всеки опит за ускорение/закъснение на тялото би бил проява на жироскопия в микроусловия.
Така, че не отхвърляй тази вероятност с лека ръка!

--- Цитат на: hyparh в Декември 29, 2015, 11:04:55 am ---Радико, можеш ли да дадеш някакъв линк относно различната инертност на обеднения уран, че нещо не успявам да открия? Видях само, че го ползват за изготвяне на бронебойни снаряди.
Заслужава си да се помисли повече по въпроса, но ни трябват още данни.

--- Край на цитат ---
Направо ни трябва един снаряд, ще го изследваме ;D

Хипарх, отклоняваш се...антигравитация и плаваемост са различни неща! Предлагаш устройства, които преодоляват силата на гравитацията ПО КОНТУРА на тялото, но вътре в него всяка молекула си тежи надолу-примерът с балона...дали "плава" нагоре или надолу, молекулите в стените му са подложени на гравитация!
И за да не бъде прието това буквалистично, ще го резюмирам:
Противопоставянето на някаква сила срещу гравитацията (издигайки тяло) не е антигравитация!

Радико:
atos Не отхвърлям с лека ръка вероятността, но нещо не се получава. принципно има един случай при които жироскопичният ефект действа като тяга, но като тяга не като антигравитация. И това което казвам е нещо проверено и усетено лично от мен и е напълно повтаряемо при всички направени опити от които и да е. Без цитиране на корифейски имена които са единственните достатъчно просветени за да направят експеримента. 

hyparh:

--- Цитат на: atos в Декември 29, 2015, 04:54:44 pm ---Хипарх, отклоняваш се...антигравитация и плаваемост са различни неща! Предлагаш устройства, които преодоляват силата на гравитацията ПО КОНТУРА на тялото, но вътре в него всяка молекула си тежи надолу-примерът с балона...дали "плава" нагоре или надолу, молекулите в стените му са подложени на гравитация!
И за да не бъде прието това буквалистично, ще го резюмирам:
Противопоставянето на някаква сила срещу гравитацията (издигайки тяло) не е антигравитация!

--- Край на цитат ---

Ами мен ме устройва :) Това са руските платформи с екраниране потокът Земя-Небе чрез ефирен газ. Който иска може да дълбае и за методи за тотален гравитационен контрол на всяка частица от обекта (като при Кийли и Лийдскалнин), но за тези методи няма никакви подробности и следи, за които да се хване човек. Имам предвид достатъчно информация, която да позволи практически опити.

Аtos:

--- Цитат на: Радико в Декември 29, 2015, 05:43:39 pm ---atos Не отхвърлям с лека ръка вероятността, но нещо не се получава. принципно има един случай при които жироскопичният ефект действа като тяга, но като тяга не като антигравитация. И това което казвам е нещо проверено и усетено лично от мен и е напълно повтаряемо при всички направени опити от които и да е. Без цитиране на корифейски имена които са единственните достатъчно просветени за да направят експеримента.

--- Край на цитат ---
Ами нали точно за това говорехме - за възможна причина тяга/антитяга в обсъждането, че гравитационното привличане и инертността при някои елементи се разминават? Или изпусна нишката на разговора?
Или аз нещо не съм те доразбрал?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия